Νέα προβλήματα στην Παλαιστινιακή Αρχή με την παραίτηση της Εκλογικής Επιτροπής
Η παλαιστινιακή Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κάνοντας λόγο για κυβερνητική ανάμιξη στο έργο της, ενέργεια η οποία μπορεί να παρεμποδίσει την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
31
Η παλαιστινιακή Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι παραιτείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κάνοντας λόγο για κυβερνητική ανάμιξη στο έργο της, ενέργεια η οποία μπορεί να παρεμποδίσει την διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Η επιστολή παραίτησης της επιτροπής απεστάλη αργά το βράδυ της Τετάρτης στο γραφείο του Παλαιστινίου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Ωστόσο, ο Παλαιστίνιος ηγέτης δεν την έχει λάβει ακόμα γιατί βρίσκεται στο εξωτερικό και αναμένεται να επιστρέψει την Πέμπτη.
Πρόκειται για μία ανεξάρτητη επιτροπή για την επίβλεψη των παλαιστινιακών εκλογών. Θα είναι αδύνατο να διεξαχθούν οι εκλογές χωρίς αυτήν, καθώς είναι αρμόδια για την οργάνωσή τους.
«Υποβάλαμε την παραίτησή μας λόγω της επιμονής του γραφείου του πρωθυπουργού να ψηφίσουν τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στα στρατόπεδά τους και όχι στα εκλογικά τμήματα των περιφερειών τους» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Χάνα Νάσερ.
Ο Νάσερ τόνισε ότι η Επιτροπή θα αποσύρει την παραίτησή της, εάν η κυβέρνηση του Αχμέντ Κορέι ανακαλέσει την απόφασή της να επιτρέψει σε 60.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να ψηφίσουν στα στρατόπεδά τους.
Σύμφωνα με το Νάσερ, στην περίπτωση που επιτραπεί στα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να ψηφίσουν στα στρατόπεδα δεν εξασαφλίζεται η διαφάνεια, πράγμα που «είναι αντίθετο με τους κανονισμούς και τις διαδικασίες που προβλέπονται από την Επιτροπή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ολυμπιακός: Η ισχυρή Μιλάνο αντίπαλός του στα πλέι οφ του CEV Champions League
- Νέες αποκαλύψεις για τη δασκάλα γιόγκα – Οι περίεργες αναρτήσεις της στα social media για τις εμπρηστικές επιθέσεις
- Μακρόν: Έστειλε τον διπλωματικό του σύμβουλο στη Μόσχα για να προετοιμάσει τον διάλογο με τον Πούτιν
- Κομοτηνή: Οδηγός παρασύρθηκε από χείμαρρο – Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του
- O Bad Bunny έγινε meme και κάπως μαγικά έσωσε τα Grammys
- Είναι οριστικό, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, παραμένει στους Μπακς!
