
Εσωκομματικές εκλογές στο Λικούντ για την ανάδειξη του διαδόχου του Αριέλ Σαρόν
Στις κάλπες καλούνται τη Δευτέρα περίπου 128 χιλιάδες μέλη του Λικούντ, προκειμένου να αναδείξουν τον νέο ηγέτη του κόμματος μετά την αποχώρηση του Αριέλ Σαρόν. Τη μάχη δίνουν ο πρώην πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο ΥΠΕΞ Σιλβάν Σαλόμ.
30
Στις κάλπες καλούνται τη Δευτέρα περίπου 128 χιλιάδες μέλη του δεξιού κόμματος Λικούντ, προκειμένου να αναδείξουν τον νέο ηγέτη του κόμματος μετά την αποχώρηση του Αριέλ Σαρόν. Τη μάχη δίνουν ο πρώην πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο ΥΠΕΞ Σιλβάν Σαλόμ.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει το προβάδισμα, αλλά η έκβαση της ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συμμετοχή θα είναι μικρή, καθώς οι υποστηρικτές του Λικούντ δείχνουν να έχουν προβληματιστεί μετά την αποχώρηση του Σαρόν, ο οποίος ίδρυσε νέο κόμμα.
Τα 128.000 μέλη του Λικούντ καλούνται στις κάλπες που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα μέχρι τις 10 το βράδυ. Αμέσως μετά θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τα μεσάνυχτα.
Εκτός από τους Νετανιάχου και Σαλόμ, υποψήφιοι είναι ο υπουργός Γεωργίας, Ισραέλ Κατζ και ο ακροδεξιός Μοσέ Φεϊλίν.
Σε περίπτωση που κανείς υποψήφιος δεν εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 40%, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο πρώτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Απαντήστε χωρίς υπεκφυγές» – Ερωτήματα ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη μετά τις αντιφάσεις του Δημητριάδη για το σκάνδαλο των υποκλοπών
- Ξάνθη: Θρίλερ με νεκρό βρέφος – Συνελήφθη η μητέρα του
- Η Βαλένθια θα διεκδικήσει μόνιμη άδεια στη Euroleague
- Χανταϊός: Η Αυστραλία επαναπατρίζει πολίτες της με αεροσκάφος από το Hondius – Νοσεί και Αμερικανός επιβάτης
- Χανταϊός: Ο χρόνος επώασης του ιού μπορεί να φτάσει τις 45 ημέρες – Τι λένε Βασιλακόπουλος και Μαγιορκίνης
- Αντώνης Ρέμος: Η δωρεάν συναυλία στη Θεσσαλονίκη για τα 30 χρόνια του στο τραγούδι
