Ξαναβγήκαν στο Αιγαίο την Τετάρτη τα τουρκικά μαχητικά
Δεκαεπτά σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών διείσδυσαν την Τετάρτη στο Αιγαίο χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε 13 περιπτώσεις παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του κεντρικού και νότιου Αιγαίου.
71
Δεκαεπτά σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών διείσδυσαν την Τετάρτη στο Αιγαίο χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε 13 περιπτώσεις παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του κεντρικού και νότιου Αιγαίου.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, καταγράφηκαν επίσης 20 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.
Σε όλες τις περιπτώσεις, τα 45 τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε τρεις περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Όπως έγινε γνωστό, επτά τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Τα τουρκικά αεροσκάφη συμμετέχουν στην άσκηση που διεξάγει το ΝΑΤΟϊκό κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων της Σμύρνης με την κωδική ονομασία «Command Lightning».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ένα ταξίδι στον αριστοτελικό στοχασμό: Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Μεγάλα ύψη βροχής σε όλη την Ελλάδα τον Ιανουάριο – Βροχή ενός έτους σε 4 μήνες στην Αττική
- Μεντιλίμπαρ: «Δύσκολο το παιχνίδι με τον Αστέρα, σημαντική η ανανέωση του Ζέλσον Μαρτίνς»
- «Παντρέψου με!» – Η Σάρα Φέργκιουσον είχε παραδοθεί άνευ όρων στον Τζέφρι Έπσταϊν σύμφωνα με νέα στοιχεία
- Οι ΗΠΑ κατέρριψαν ιρανικό drone – Κατευθυνόταν προς το αεροπλανοφόρo «Λίνκολν»
- Λανουά στους διαιτητές: «Θέλουμε να μείνουμε στην ΚΕΔ αλλά δεν εξαρτάται από εμάς»