
Κινητοποίηση για Έλληνες ναυτικούς που αγνοούνταν
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στο ΥΕΝ, όταν έγινε γνωστό ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με το πλοίο Africa Star, με αποτέλεσμα να αγνοούνται οκτώ Έλληνες ναυτικοί από το απόγευμα της Τετάρτης. Τελικά, το πλοίο εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές.
53
Συναγερμός σήμανεστο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το απόγευμα της Πέμπτης, όταν έγινε γνωστό ότιέχει χαθεί η επικοινωνία με το πλοίο Africa Star, με αποτέλεσμα να αγνοούνται οκτώ Έλληνες ναυτικοί από το απόγευμα της Τετάρτης. Τελικά, το πλοίο εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές.
Η επικοινωνία της ιδιοκτήτριας εταιρίας Texas Shipping με το πλοίο, που έχει σημαία Ονδούρας, χάθηκε στις 20:00 την Τετάρτη, ωστόσο το ΥΕΝ ενημερώθηκε μόλις το απόγευμα της Πέμπτης.
Αμεση ήταν η κινητοποίηση σωστικών μέσων για τον εντοπισμό των Ελλήνων ναυτικών στο Ιόνιο πέλαγος και ειδικότερα ανοιχτά της Κεφαλονιάς, από όπου υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με το Africa Star. Στην επιχείρηση συμμετείχεένα C-130 και ναυαγοσωστικά σκάφη του Λιμενικού.
Τελικά, το επιβατηγό-οχηματαγωγό, που δενέχειεπιβάτες, εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές ανατολικά της Κατάνιας με πορεία προς την Σικελία.
Το Africa Star είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά με κατεύθυνση το Γιβραλτάρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πώς θα προστατευτείτε από τις τηλεφωνικές απάτες
- Ο πληθωρισμός κυριαρχεί στην παγκόσμια οικονομία
- Το μήνυμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μετά την Ανάσταση
- Wall Street: Νέος δείκτης που σορτάρει την ιδιωτική πίστη
- «Φτάνει με την προσωπική ειδωλολατρία και την ειδωλολατρία του χρήματος», ειπε ο Πάπας Λέων
- ΑΑΔΕ: Επιχείρηση Supercars – Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή ΙΧ με ξένες πινακίδες
