
Στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ένοπλων Δυνάμεων προχωρά το Πεντάγωνο
Στην ίδρυση ανώνυμης εταιρείας προχωρά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με στόχο την αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας των Ένοπλων Δυνάμεων. Συνολικά το Πεντάγωνο διαθέτει 1.564 ακίνητα συνολικής έκτασης 254.708 στρεμμάτων.
30
Στην ίδρυση ανώνυμης εταιρείας προχωρά το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με στόχο την αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας των Ένοπλων Δυνάμεων. Συνολικά το Πεντάγωνο διαθέτει 1.564 ακίνητα συνολικής έκτασης 254.708 στρεμμάτων.
Πρόκειται κυρίως για παλαιά στρατόπεδα, κληροδοτήματα, διαμερίσματα, οικόπεδα και ημιδασικές εκτάσεις. Μάλιστα, αρκετά από τα ακίνητα βρίσκονται σε προνομιούχες περιοχές.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ των Νέων της Παρασκευής, το υπουργείο πρόκειται να συγκροτήσει Ανώνυμη Εταιρεία η οποία θα δρα ως ανεξάρτητος φορέας. Σε αυτή θα περάσουν τα πάσης μορφής ακίνητα που έχουν υπό την εποπτεία τους οι 3 Κλάδοι ή φορείς τους.
Όσο για τις μορφές αξιοποίησης, εξετάζονται όλες τα «σενάρια»: προκήρυξη διαγωνισμών για την πώληση ή μακροχρόνια ενοικίασή τους και παραχώρηση εκτάσεων σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με υποχρέωση εκμετάλλευσης του υπολοίπου σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις ή με ιδιώτες έναντι αμοιβής και με βάση τιμές της αγοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυτή είναι δουλειά: Βλέπεις τους αγώνες του Μουντιάλ 2026, παίρνεις 50.000 δολάρια!
- Θεσσαλονίκη: Φίδια εμφανίστηκαν σε νηπιαγωγείο – Ανήσυχοι οι γονείς
- Τσουκαλάς κατά Κεραμέως: Λαϊκισμός είναι να εχθρεύεσαι οτιδήποτε σύγχρονο και καινοτόμο
- Εσπερίδα του Εργαστηρίου Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιά
- Βουλή: Την άρση ασυλίας Βελόπουλου εισηγείται ομόφωνα η επιτροπή δεοντολογίας
- Κως: Δικαιώθηκε Γερμανός που είχε πληρώσει 7.186 ευρώ για οργανωμένο ταξίδι και δεν έβρισκε ξαπλώστρα


