Έκκληση για ιερό πόλεμο κατά των Αμερικανών από τον μουλά Ομάρ
Ο πνευματικός ηγέτης των Ταλιμπάν μουλάς Μοχάμαντ Ομαρ κάλεσε σε ιερό πόλεμο «κατά των αμερικανών εισβολέων» στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Ζήτησε, δε, ενώτητα μεταξύ Ταλιμπάν και Αφγανών πολιτών.
53
Ο πνευματικός ηγέτης των Ταλιμπάν μουλάς Μοχάμαντ Ομαρ κάλεσε σε ιερό πόλεμο «κατά των αμερικανών εισβολέων» στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.
«Αυτές τις ιερές ημέρες καλώ το μουσουλμανικό έθνος του Αφγανιστάν να μην αποθαρρύνεται, αλλά να ενωθεί και να πάρει μέρος στον ιερό πόλεμο ενάντια στους αμερικανούς εισβολείς», αναφέρει ο μουλάς Ομάρ σε μήνυμά του που συμπίπτει με το τέλος του Ραμαζανίου και εστάλη με φαξ στα μέσα ενημέρωσης του Κανταχάρ.
Όπως μετέδωσε το Reuters, ο μουλας Ομάρ τονίζει: «Οι Ταλιμπάν δεν είναι αδύνατοι στο Αφγανιστάν και θα εντείνουν την τζιχάντ».
Στην ίδια ανακοίνωση, απευθύνεται και στο «μουσουλμανικό έθνος του Ιράκ», το οποίο καλεί να δείξει υπομονή, διότι όπως λέει «οι άπιστοι θα ηττηθούν σύντομα».
«Ολοι οι Ιρακινοί πρέπει να πάρουν μέρος στη μάχη κατά των Αμερικανών», σημειώνει.
Στελέχη των Ταλιμπάν που ερωτήθηκαν για την ανακοίνωση αυτή, δήλωσαν ότι είναι αυθεντική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Betsson Επίσημος Χορηγός του Davis Cup
- WWF: Πώς η προδιαγεγραμμένη καύση βοηθά στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών
- Ποια επιδόματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εφορίας
- ΗΠΑ και Κίνα αρνήθηκαν να υπογράψουν διακήρυξη για τη στρατιωτική χρήση της ΑΙ
- Βιολάντα: Εξετάζονται δείγματα από το έδαφος – Κατασχέθηκαν έγγραφα από το σπίτι του ιδιοκτήτη
- «Man down»: Ο Μοντέρο σώριασε τον «πολύ» Βασίλιε Μίτσιτς στο παρκέ και τα social media… γλεντούν (vid)
