37

Αποχωρητήρια που λειτουργούν ως αποθήκες τροφίμων, βρώμικα ψυγεία και δάπεδα αλλά και προϊόντα ληγμένα ακόμη και από το 1995, είναι μερικές μόνο από τις πολλές και πολύ σοβαρές υγειονομικές παραβάσεις που εντόπισε μικτό κλιμάκιο των Διευθύνσεων Εμπορίου, Κτηνιατρικής και Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά σε τρία σούπερ μάρκετ του Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα σε ένα από τα τρία σούπερ μάρκετ οι ελεγκτές της Νομαρχία διαπίστωσαν ότι πωλούνται ληγμένα ζυμαρικά με ημερομηνία λήξης το 1996 και το 1996, καθώς και αρτοσκευάσματα με ημερομηνία λήξης το 2004. Εντός του καταστήματος λειτουργεί αποθηκευτικός χώρος τροφίμων πλημμελούς καθαριότητας, με έντομα και ακαθαρσίες ποντικών, ενώ τα αποχωρητήρια έχουν μετατραπεί σε αποθήκη τροφίμων και λοιπών ειδών.

Επίσης πωλούνται τυροκομικά και μπούτια κοτόπουλου ακατάλληλα για βρώση. Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 kg τυροκομικά και μπούτια κοτόπουλου, αλλοιωμένα. Επίσης δεν υπήρχαν πινακίδες με αναγραφόμενες τιμές σε πολλά από τα πωλούμενα είδη.

Σε άλλο σούπερ μάρκετ βρέθηκαν ανομοιογενή προϊόντων (κρέατα, κρεατοσκευάσματα, είδη γάλακτος, ζαχαροπλαστικής, καφέδες) να έχουν αποθηκευτεί στον ίδιο χώρο, τα ψυγεία έχουν οξειδωμένες σχάρες και κρεατομηχανή να χρήζει επιμελούς καθαριότητας..

Τέλος, σε τρίτο σούπερ μάρκετ οι ελεγκτές βρήκαν αποχωρητήριο να λειτουργεί ως αποθήκη τροφίμων, τις μηχανές κοπής κιμά να χρήζουν καθαριότητας, να λειτουργεί πρατήριο άρτου χωρίς σχετική άδεια, τα αποχωρητήρια του προσωπικού να λειτουργούν σε μη αποδεκτές υγειονομικές συνθήκες και τα παράθυρα να μην έχουν σίτες με αποτέλεσμα να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο κατάστημα έντομα και ποντίκια.

Σε όλα τα καταστήματα η καθαριότητα ήταν πλημμελής.

Για τις παραπάνω υγειονομικές παραβάσεις η Νομαρχία Πειραιά κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Αγορανομίας Πειραιά, ενώ συντάχθηκε και πρωτόκολλο καταστροφής για τα επικίνδυνα προϊόντα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο διακτυακό τόπο της Νομαρχίας Πειραιά, πρόκειται για τα καταστήματα Ατλάντικ (Καραολή και Δημητρίου 22, Κερατσίνι), Βερόπουλος (Παναναστασίου 2, Κερατσίνι) και Μy Market (Λεωφόρος Δημοκρατίας 84, Κερατσίνι).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ