53

Εξηγήσεις για τον εκτροχιασμό του Intercity και τη σιωπή για το μέλλον της Ολυμπιακής ζήτησε την Παρασκευή από τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη το μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος επέκρινε τη «γνωστή τακτική της αιδήμονος σιωπής που εφαρμόζει ο υπουργός Μεταφορών για διάφορα κρίσιμα θέματα αρμοδιότητάς του».

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι το ατύχημα με το Intercity επιβάλλει εκτός της δικαστικής και της πλήρους διοικητικής διερεύνησης του, την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον κ. Λιάπη, δεδομένου ότι «πριν λίγες εβδομάδες, με πανηγυρικό τρόπο, ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών πραγματοποίησε τη διαδρομή αυτή και έκανε δηλώσεις αναλαμβάνοντας έτσι τη σχετική πολιτική ευθύνη ακριβώς επειδή θέλησε να προσποριστεί το πολιτικό όφελος».

Ακόμη, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις για το θέμα της διαδικασίας ανάθεσης του έργου του Καλλιδρόμου, το οποίο ήδη έχει μπλοκάρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ζητά διευκρινίσεις για τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την Ολυμπιακή.

«Με την ευκαιρία θυμίζω ότι το διάστημα των δύο ή το πολύ τριών εβδομάδων μέσα στο οποίο ο κ. Λιάπης είχε δεσμευθεί μιλώντας ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής ότι θα υπάρχουν αποτελέσματα των κυβερνητικών χειρισμών στο θέμα της Ολυμπιακής έχει περάσει και το μόνο που έχει μεταβληθεί στο μεταξύ είναι ότι η κυβέρνηση ξανάριξε ένα πέπλο μυστηρίου που φοβούμαι ότι μπορεί απλώς να περιβάλλει την αδράνεια και την αμηχανία της κυβέρνησης» σημειώνει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ