71

Ταινία με ψηφιακή αναπαράσταση της μοιραίας πτήσης του αεροσκάφους της Helios, που οδήγησε στην τραγωδία της 14ης Αυγούστου στο Γραμματικό, έχει στα χέρια του ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ακριβός Τσολάκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, το DVD ετοίμασε ειδική τεχνική ομάδα της Γαλλικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και σε αυτό περιέχονται όλα τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, συμπεριλαμβανομένων και των δεδομένων από το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Boeing.

Στο DVD απεικονίζεται η εξέλιξη της πτήσης του αεροπλάνου και ιδίως η άνοδος και η κάθοδός του, ενώ εμφανίζονται τα στοιχεία της πτήσης και ακούγεται ο διάλογος μεταξύ του πληρώματος και του πύργου ελέγχου.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή αναμένεται στην Κύπρο ο Ακριβός Τσολάκης για εξέταση νέων μαρτύρων και συλλογή πρόσθετων στοιχείων.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ