«Πυρά» ΣΕΒ κατά Ρεγκούζα για τις δηλώσεις περί γρηγορόσημου
Είναι αδιανόητο ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας να έχει κάνει τέτοια δήλωση για το γρηγορόσημο σχολίασε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ.Κυριακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι κοινός τόπος πως υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς.
27
Είναι αδιανόητο ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας να έχει κάνει τέτοια δήλωση για το γρηγορόσημο σχολίασε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδ.Κυριακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι κοινός τόπος πως υπάρχει πρόβλημα διαφθοράς, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου για την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα.
Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος έχει ποτέ καταβάλει γρηγορόσημο, ο κ. Κυριακόπουλος είπε ότι πριν πέντε χρόνια θα απαντούσε ευθέως, τώρα όμως έχει την εμπειρία να μην το κάνει.
Σχολιάζοντας την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για την ανταγωνιστικότητα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισήμανε ότι έχουν γίνει βήματα, αλλά «έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε για να υπάρξουν επιτυχίες όπως στον αθλητισμό».
Ο κ. Κυριακόπουλος είπε ότι μας έχουν ξεπεράσει χώρες της διεύρυνσης της ΕΕ, όπως η Λετονία, η Ουγγαρία, η Κύπρος και η Τσεχία, αλλά και χώρες της Αφρικής όπως η Τυνησία και η Νότιος Αφρική, και τόνισε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.
Στις 15 Οκτωβρίου η Ελλάδα, όπως και όλες οι χώρες της ΕΕ, θα υποβάλουν στην Κομισιόν τα σχέδια για βελτίωση της ανταγωνιστικότητα στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Λισαβόνας.
Ο κ. Κυριακόπουλος τόνισε ότι το ελληνικό σχέδιο που έχει ετοιμαστεί απέχει από τις προδιαγραφές που έχει θέσει η ΕΕ και ότι πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις.
Τέλος, ο ΣΕΒ τάχθηκε κατά της πρότασης της ΓΣΕΕ να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των επιχειρήσεων που πήραν επιδοτήσεις από τον αναπτυξιακό νόμο ή κοινοτικά προγράμματα και έκλεισαν, εφόσον δεν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που να τεκμηριώνουν ότι υπήρξε δόλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τέμπη: «Υπήρχε φωτιά κοντά μας, αδιανόητα τυχερή που ζω» – Η ανατριχιαστική μαρτυρία της Ελευθερίας Δρίγκα
- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βγάζει από τον «πάγο» την εμπορική συμφωνία ΕΕ – ΗΠΑ
- Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Το 3-0 από τον Ζέλσον Μαρτίνς με προβολή (vid)
- Από τα reality στην πολιτική: Η Σάρον Όσμπορν «γλυκοκοιτάζει» το δημαρχείο του Μπέρμιγχαμ
- Στα άκρα η κόντρα Κίνας – Παναμά για τα λιμάνια της διώρυγας
- Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Εξαφανίστηκε 14χρονος από δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων

