Να μην κλείσει το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας Κεράνης ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΝ
Δεν πρέπει να κλείσει αυτό το εργοστάσιο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη την καπνοβιομηχανία Κεράνης. Έκανε μάλιστα λόγο για «εγκληματικές ευθύνες της διοίκησης» και ζήτησε παρέμβαση του εισαγγελέα.
31
Δεν πρέπει να κλείσει αυτό το εργοστάσιο, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη την καπνοβιομηχανία Κεράνης. Έκανε μάλιστα λόγο για «εγκληματικές ευθύνες της διοίκησης».
«Διαπίστωσα ότι δεν πρέπει να κλείσει αυτό το εργοστάσιο. Δεν υπάρχουν κινέζικα τσιγάρα στα περίπτερα για να πούμε ότι φταίει ο ανταγωνισμός από τους Κινέζους. Υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες της διοίκησης» δήλωσε ο κ.Αλαβάνος.
«Ως πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζητώ και δημόσια την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τα πεπραγμένα της διοίκησης» είπε ο κ. Αλαβάνος ο οποίος ζήτησε επίσης να διοριστεί προσωρινή διοίκηση η οποία μπορεί να προέρχεται και από τους εργαζόμενους και να αναζητηθεί οριστική λύση σε έναν κλάδο που έχει σοβαρά προβλήματα.
«Ο Συνασπισμός προτείνει, ως σκέψη, να συγχωνευτεί η καπνοβιομηχανία Κεράνης με την ΣΕΚΑΠ, η οποία είναι υπό τον έλεγχο των Τραπεζών, Αγροτικής και Εθνικής, και η οποία είναι κερδοφόρα. Αλλά μπορούν να τεθούν και άλλες προτάσεις» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
Ζήτησε τέλος, να δοθεί άμεσα ειδικό επίδομα προς τους εργαζόμενους, «οι οποίοι επί 4 μήνες βρίσκονται χωρίς να έχουν δυνατότητα να αντεπεξέλθουν με κάποιο εισόδημα στα καθημερινά οικογενειακά τους προβλήματα».
Στην ομιλία του προς τους εργαζομένους της καπνοβιομηχανίας, ο κ.Αλαβάνος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει μια λεηλασία σε αυτή τη βιομηχανία και σκοτεινά σημεία, και ότι ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Κυριακόπουλος, «αντί να τρέχει στις δεξιώσεις και να εξασφαλίζει καρέκλα δίπλα στον πρωθυπουργό […] οφείλει να μπει σε αυτά τα εργοστάσια, να δει την κατάσταση και να πει τι κάνει για όλους αυτούς που διοικούν βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας μας και τις οδηγούν στην καταστροφή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Στη φυλακή ο 26χρονος Έλληνας που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου
- Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός: Ο Ντάνι Γκαρθία κάνει το 1-0 για τους «ερυθρόλευκους» (vid)
- Μεγάλο κύμα απολύσεων στη Washington Post – Κλείνει το αθλητικό τμήμα, αντιδράσεις εργαζομένων
- ΟΦΗ-Λεβαδειακός 1-1: Άντεξαν με δέκα οι Βοιωτοί και πήραν προβάδισμα για τον τελικό Κυπέλλου
- Politico: Σε διπλό ταμπλό «παίζει» η κυβέρνηση με τους μετανάστες – Ισορροπώντας σε ένα λεπτό σχοινί
- Αυτός ο ουρανοξύστης της Νέας Υόρκης είχε 1 στις 16 πιθανότητες να καταρρεύσει – Μόνο ένας άνθρωπος το γνώριζε
