Υπερβαίνει τα τέσσερα δισ. ευρώ ετησίως η εισφοροδιαφυγή
Ξεπερνά τα τέσσερα δισ. ευρώ ετησίως η εισφοροδιαφυγή, βάσει στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ομοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτό σημαίνει ότι η εισφοροδιαφυγή υπερβαίνει το 20% των εσόδων όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
71
Ξεπερνά τα τέσσερα δισ. ευρώ ετησίως η εισφοροδιαφυγή, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν την Τετάρτη στη δημοσιότητα από την ομοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία (ΠΟΠΟΚΠ). Αυτό σημαίνει ότι η εισφοροδιαφυγή υπερβαίνει το 20% περίπου των εσόδων όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Ο Ασφαλισμένος, στη χώρα υπάρχουν πάνω από 1.000.000 ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, εκ των οποίων τουλάχιστον οι μισοί είναι μισθωτοί και θα έπρεπε να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.
Από την πηγή αυτή, το ΙΚΑ χάνει εισφορές της τάξης του 1,8 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ 600 εκατ. ευρώ χάνει ο ΟΓΑ, 450 εκατ. ευρώ ο ΟΑΕΕ κ.λπ.
Σε αντίθεση με τα στερεότυπα που πιστεύει η κοινή γνώμη, επισημαίνεται από την ΠΟΠΟΚΠ, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι είναι κυρίως Έλληνες, σε ποσοστό δύο στους τρεις. Πρόκειται για εργαζομένους του κλάδου της οικοδομής, συνταξιούχους, εποχικούς, αυτοαπασχολούμενους σε μικρές πόλεις, οικιακές βοηθούς κ.α.
Αντίθετα, οι μετανάστες εργαζόμενοι σε μεγάλο ποσοστό φροντίζουν να ασφαλίζονται (ακόμα και αν υποχρεώνονται να αγοράσουν οι ίδιοι τα ένσημα), αφού η ασφάλισή τους είναι υποχρεωτική για τις διαδικασίες νομιμοποίησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Inside America’s Next Top Model: Γιατί η Τάιρα Μπανκς δέχτηκε να μιλήσει ανοιχτά στην κάμερα;
- Διεθνής Αμνηστία: Νέα επίθεση με Predator που αποδίδεται στην Intellexa – Τα μηνύματα που έλαβε δημοσιογράφος από την Ανγκόλα
- ΚΝΕ: Πρόκληση για τη νοημοσύνη της νεολαίας τα πανηγύρια Μητσοτάκη περί μείωσης της ανεργίας των νέων
- «Τρομοκρατούν τα πεζοδρόμιά μας» – Στόχος βανδαλισμών τα ρομπότ για delivery στις ΗΠΑ
- Κινηματογραφική καταδίωξη στο Αιγάλεω – 21χρονος μετά από τρελή πορεία έπεσε σε τζαμαρία και συνελήφθη
- Σπαλέτι μετά την 5άρα από τη Γαλατασαράι: «Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας»
