Ομαλοποιείται η κατάσταση στα λιμάνια – «Νίπτει τας χείρας του» για τα προβλήματα ο ΟΛΠ
Ομαλή εμφανίζεται πλέον η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, μετά τις πρόσφατες καθυστερήσεις. Ακινητοποιημένο παρέμενε μόνο το επιβατηγό «Νόνα Μαίρη». Με ανακοίνωσή του, ο ΟΛΠ «νίπτει τας χείρας του» για τα προβλήματα των περασμένων ημερών.
71
Ομαλή εμφανίζεται πλέον η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις των προηγούμενων ημερών. Ακινητοποιημένα παραμένουν μόνο τα πλοία «Ροδάνθη» και «Νόνα Μαίρη». Με ανακοίνωσή του, ο ΟΛΠ «νίπτει τας χείρας του» για τα προβλήματα των περασμένων ημερών.
Μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 24ωρα, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας προχώρησε σε τροποποιήσεις δρομολογίων και σε ναυλώσεις περισσότερων πλοίων. Σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο αποφασίστηκε επίσης η δρομολόγηση τεσσάρων φορτηγών πλοίων και ενός επιβατηγού (στα Δωδεκάνησα αυτό) στα νησιά, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που προκάλεσαν οι βλάβες σε άλλα πλοία.
Για την Παρασκευή είχαν προγραμματιστεί 33 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά και 11 από το λιμάνι της Ραφήνας. Όσο για το πλοίο «φάντασμα» των περασμένων ημερών, το «Ροδάνθη» δηλαδή, τα δρομολόγια του οποίου ακυρώνονταν συνεχώς, πήρε τελικά πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στις 5 το απόγευμα της Πρασκευής, μία μόλις ώρα δηλαδή πριν αποπλεύσει για τα Δωδεκάνησα.
Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά ΑΕ (ΟΛΠ ΑΕ) εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή, στην οποία αποδίδει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, στην καθυστέρηση αναχώρησης δύο πλοίων λόγω μηχανικής βλάβης και στη μη έγκαιρη ενημέρωση από συγκεκριμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τη διοίκηση του ΟΛΠ για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Η πρόσφατη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού προκλήθηκε από την καθυστέρηση αναχώρησης λόγω μηχανικής βλάβης δύο πλοίων και από τη μη έγκαιρη ενημέρωση, από συγκεκριμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες, στις οποίες ήδη το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας έχει επιβάλει αυστηρά πρόστιμα.
«Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ ΑΕ, σε αγαστή συνεργασία με την ηγεσία και το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες για την άνετη, γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κίνηση στους δρόμους: Χάος στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό, προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας
- Ναυάγιο στη Χίο: Σε κάθε επιχείρηση οι κάμερες πρέπει να είναι ανοιχτές – Τι λέει εν αποστρατεία Ναύαρχος του Λιμενικού
- Ώρα μεταλλίου για την Εθνική: Κοντράρεται για το χάλκινο με την Ιταλία
- Ουκρανία: Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι τριμερείς συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι – «Έχει σημειωθεί πρόοδος»
- Δάνεια νόμου Κατσέλη: Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση στον Άρειο Πάγο για τους τόκους
- Τι αποφάσισαν οι Μιλγουόκι Μπακς για το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο (vid)
