53

Υπέρ του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων τάχθηκε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας.

Ο κ. Αλαβάνος στη δήλωσή του τόνισε ότι «εκφράσαμε τη στήριξή μας στις προσπάθειες να αντιμετωπισθεί κάθε είδους διακρίσεων, να κατοχυρωθεί στην Ελλάδα η ελευθερία του σεξουαλικού προσανατολισμού και να υπάρξουν και θεσμικές λύσεις σε πολλά ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα το θέμα του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρόσθεσε ότι «πρέπει η ελληνική κυβέρνηση και τα ελληνικά κόμματα να διδαχθούν από τα μέτρα που πήρε πρόσφατα η κυβέρνηση Θαπατέρο στην Ισπανία. Είναι ώριμες θεσμικές αλλαγές όπως το να θεωρείται ως ρατσιστική ενέργεια η διάκριση ενάντια στους ομοφυλόφιλους».

«Ξέρουμε ότι υπάρχουν αντιδράσεις από ορισμένες πλευρές, δυστυχώς από την Εκκλησία. Θυμάμαι και δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για κουσούρι. Θα έπρεπε κανείς να διαβάσει τη Δεύτερη Επιστολή Παύλου προς Κορινθίους που λέει ότι η αγάπη τα πάντα στέγει. Η αγάπη στεγάζει τους πάντες, χωρίς εξαιρέσεις» σημείωσε.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ