31

Η γενική αρχή (περί σεβασμού του Συντάγματος και των κανόνων της Αρχής Προστασίας Ατομικών Δεδομένων) ισχύει και η όποια απόφαση κρίνεται στη βάση ορισμένων δεδομένων, δήλωσε ο Θ.Ρουσόπουλος αναφερόμενος στη στάση που θα τηρήσει η Ελλάδα στο θέμα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης που προωθεί η βρετανική προεδρία.

Σε άλλες σχετικές ερωτήσεις, ο κ.Ρουσόπουλος σημείωσε για το θέμα αυτό «κρίνεται κάθε φορά ο αποχρών λόγος. Αν ο κ.Βουλγαράκης κρίνει ότι συντρέχει ο συγκεκριμένος αποχρών λόγος, τότε θα λάβει τη σχετική απόφαση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε συναφώς ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ελλάδα είχαν ληφθεί κάποια μέτρα (στο πλαίσιο της έννομης τάξης) που δεν εφαρμόζονται σήμερα και ότι είχε θεσπιστεί μια διαβάθμιση των μέτρων. Για το λόγο αυτό, επισήμανε, δεν μπορεί κάποιος να προκαταλάβει την απόφαση του κ.Βουλγαράκη.

«Εφόσον προσκομιστούν τα στοιχεία που επικαλείται η [βρετανική] προεδρία, με σοβαρότητα θα συνεκτιμηθούν διάφοροι παράγοντες» τόνισε ο κ.Ρουσόπουλος, προσθέτοντας ότι πάντως «πάνω απ΄όλα είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή».

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη χώρα μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ