Στην ταϊβανέζικη BenQ τα κινητά της Siemens
Σε συνεργασία με την ταϊβανέζικη εταιρεία BenQ κατέληξε η διοίκηση της γερμανικής Siemens στην προσπάθειά της να διατηρήσει στη ζωή τo ζημιογόνο τμήμα κινητής τηλεφωνίας. Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο στις 7 Ιουνίου η Siemens πρόκειται να το παραδώσει από την 1η Οκτωβρίου στην ταϊβανέζικη εταιρεία BenQ, χωρίς την απόλυση των 6000 εργαζομένων του.
H συμφωνία θα κοστίσει στη γερμανική εταιρεία 350 εκατομμύρια ευρώ. Η Siemens θα αγοράσει μετοχές αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ της BenQ (μερίδιο 2,5% της εταιρείας) και θα συνεισφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του τμήματος υπό τη σκέπη της BenQ.
Επίσης, η γερμανική εταιρεία θα επιτρέψει στο «παιδί» της Acer να χρησιμοποιήσει τη φίρμα Siemens στα κινητά τηλέφωνα για 18 μήνες από την ολοκλήρωση της συμφωνίας και θα δώσει δικαιώματα χρήσης της επωνυμίας Siemens-BenQ για πέντε χρόνια.
Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το τμήμα κινητής τηλεφωνίας είχε ζημίες 138 εκατομμυρίων ευρώ. Το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά την ίδια περίοδο μειώθηκε σε 5,5% από 8% τους τρεις πρώτους μήνες του 2004, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner.
- Αυτή είναι η νέα εθνική στρατηγική των ΗΠΑ – Ο Τραμπ σπάει τα ταμπού
- LIVE: Άστον Βίλα – Άρσεναλ
- ΗΠΑ: Τραγωδία στο Τενεσί – Παππούς και 3 μηνών εγγονή κατασπαράχθηκαν από τα σκυλιά της οικογένειας
- Live streaming: Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός
- Ρωσικά drones και πύραυλοι έπληξαν σιδηροδρομικό κόμβο κοντά στο Κίεβο, λέει η Ουκρανία
- Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μέγαρα, Ανατολική Μάνη, Ευρώτας και δύο κοινότητες στον Δήμο Μάνδρας






