43

Στο στόχαστρο του Αρείου Πάγου μπαίνουν, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης για το λεγόμενο «κύκλωμα Γιοσάκη», δέκα δικαστικοί λειτουργοί -μεταξύ των οποίων και ένας αρεοπαγίτης- των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία «δεν δικαιολογούνται από τα νόμιμα έσοδά τους».

Σύμφωνα με τα Νέα, πολυτελείς κατοικίες, υπερβολικά έξοδα, πανάκριβα αυτοκίνητα, ακόμα και μαρτυρίες για συμμετοχή σε παιχνίδια τζόγου σε Ελλάδα και εξωτερικό, αποτελούν το έναυσμα της έρευνας, στα πλαίσια της οποίας πρόκειται να ελεγχθούν οι δικαστικοί λειτουργοί -της ανώτερης βαθμίδας οι περισσότεροι-, οι οποίοι θα κληθούν σε πρώτη φάση να αιτιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι πολύ σύντομα θα τεθούν στη διάθεση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στοιχεία που τεκμηριώνουν την εμπλοκή και αρεοπαγίτη σε υπόθεση χρηματισμού.

Oι δικαστικοί λειτουργοί που θα ελεγχθούν δεν θεωρούνται μέλη κυκλώματος, αλλά φέρεται ότι λειτουργούσαν προς ίδιον όφελος. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί, ο πλουτισμός υπήρξε τόσο ξαφνικός, ώστε να μην αμφισβητείται η ακριβής προέλευσή του.

Εντός της εβδομάδος εξάλλου αναμένεται να ασκηθούν από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας οι ποινικές διώξεις κατά των 15 ατόμων που φέρονται ως εμπλεκόμενα στο γνωστό πλέον παραδικαστικό κύκλωμα. Η δικογραφία, καθώς και η παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά, διαβιβάστηκαν ήδη στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Κυριάκο Καρούτσο, προκειμένου να μελετήσει το υλικό και να προχωρήσει στην άσκηση των ποινικών διώξεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ