«Έσβησε» στα 33 του το ανερχόμενο αστέρι της αμερικανικής λογοτεχνίας, Τρίσταν Ίγκολφ
Έχοντας γράψει δύο μόλις βιβλία, ο Τρίσταν Ίγκολφ θεωρείτο το ανερχόμενο αστέρι της αμερικανικής λογοτεχνίας. Την Κυριακή, οι συγγενείς του δημοσίευσαν στον Τύπο τη νεκρολογία του. Ήταν 33 ετών και τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για αυτοκτονία λόγω κατάθλιψης.
71
Έχοντας γράψει δύο μόλις βιβλία, ο Τρίσταν Ίγκολφ θεωρείτο από τους κριτικούς ως το ανερχόμενο αστέρι της αμερικανικής λογοτεχνίας. Την Κυριακή, οι συγγενείς του δημοσίευσαν στις εφημερίδες της Πενσιλβάνια τη νεκρολογία του. Ήταν μόλις 33 ετών και τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για αυτοκτονία λόγω κατάθλιψης.
Ο Ίγκολφ απεβίωσε στη γενέτειρά του, το Λάνκαστερ της Πενσιλβάνια, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Στη νεκρολογία του, που δημοσιεύθηκε στις τοπικές εφημερίδες, δεν γίνεται καμία αναφορά στα αίτια του θανάτου του και δηλώνεται μόνο ότι αυτός συνέβη στις 7 Μαΐου. Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται ευρέως σε αυτοκτονία λόγω κατάθλιψης.
Ο Ίγκολφ συνάντησε πάμπολλες δυσκολίες έως ότου εκδώσει το πρώτο του μυθιστόρημα Ο Αρχοντας του Στάβλου, μια συγκινητική ιστορία για το πώς ανδρώνεται κυριολεκτικά και μεταφορικά, μέσα από τις δυσκολίες του περιβάλλοντος και του ίδιου του κοινωνικά δυσλειτουργικού χαρακτήρα του, ένα αγόρι σε μια φάρμα στο Κεντάκι.
Ωστόσο, το βιβλίο, που κυκλοφόρησε το 1998, του χάρισε μεγάλη φήμη, σε βαθμό που ο λογοτεχνικός κόσμος των ΗΠΑ να μιλά για ένα εξαιρετικό ταλέντο και για ένα νέο κλασικό συγγραφέα.
Το δεύτερο βιβλίο του, Φούστες και Βιολιά, με θέμα μια τρυφερή ιστορία αγάπης, κυκλοφόρησε το 2002, ενώ το επόμενο μυθιστόρημά του, με τίτλο Kornwolf, έχει προγραμματισθεί να κυκλοφορήσει το 2006.
Όπως τονίζεται στη σύντομη, ανυπόγραφη νεκρολογία του, ο Ίγκολφ λάτρευε τα βιβλία, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τα ταξίδια και τους ανθρώπους και εντρύφησε σε όλα αυτά. Τονίζεται δε πως πίσω του αφήνει, εκτός από τα δύο βιβλία, και το υπό έκδοση τρίτο, πολλά άλλα χειρόγραφα, τραγούδια και πλείστα ακόμη καλλιτεχνικά έργα.
Ο φανατικός φιλειρηνιστής Ίγκολφ ήταν ένας από τους πλέον διαπρύσιους εχθρούς του πολέμου στο Ιράκ. Συμμετείχε σε διαδηλώσεις στο Λάνκαστερ κι είχε φθάσει μάλιστα στο σημείο να κάψει ένα ομοίωμα του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους. Αφήνει πίσω του τη γυναίκα του, Κάρα Ντιμίτρις, και τη μικρή κόρη τους, Όρλα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Απαρηγόρητη η Ντενίζ Ρίτσαρντς για τον θάνατο του Πάτρικ Μαλντούν
- Η ερωτική χημεία δεν φέρνει την τέλεια σχέση
- Οι μάγισσες επιστρέφουν: Μπούλοκ και Κίντμαν στα Μαγικά Φίλτρα 2 – Πρώτο τρέιλερ
- Οι Δήμοι φτιάχνουν τα δικά τους 112 – «Βρίσκεστε στην υπόγεια διάβαση Χ. Αποφύγετε τη στροφή δεξιά, κίνδυνος εγκλωβισμού»
- «Γιατί μας αντιπαθούν στη Μέση Ανατολή;» – Η ιστορική απάντηση του Κένεντι που ξέχασαν όλοι οι πρόεδροι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442