Δεν τίθεται θέμα επέκτασης του ωραρίου στο Δημόσιο, δηλώνει ο Πρ.Παυλόπουλος
Δεν τίθεται για την κυβέρνηση θέμα επέκτασης του ωραρίου των δημόσιων υπηρεσιών, σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αναφορικά με την πρόταση του γραμματέα της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Γι αυτό το λόγο άλλωστε υπάρχουν τα ΚΕΠ» προσέθεσε.
71
Δεν τίθεται για την κυβέρνηση θέμα επέκτασης του ωραρίου των δημόσιων υπηρεσιών, σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αναφορικά με την πρόταση του γραμματέα της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής παρακολούθησης και Εφαρμογής του αναπτυξιακού προγράμματος «Θησέας» για τους ΟΤΑ α βαθμού, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι πολιτική της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των ΚΕΠ, τα οποία μετατρέπονται σταδιακά σε Κέντρα Ολοκληρωμένων Συναλλαγών.
Επισήμανε δε ότι πολλές συναλλαγές δεν γίνονται πια από τις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά από τα ΚΕΠ., τα οποία λειτουργούν πρωί – απόγευμα, ακόμα και το Σάββατο.
Μιλώντας για αυτό καθαυτό το αντικείμενο της συνεδρίασης, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως, εν όψει του Δ ΚΠΣ, το πρόγραμμα «Θησέας», η εφαρμογή του οποίου ξεκινά στα μέσα Απριλίου, υλοποιείται με γνώμονα το μελλοντικό ρόλο των ΟΤΑ.
«Είναι γνωστό» είπε ο κ. Παυλόπουλος. «ότι το Δ ΚΠΣ είναι το πρόγραμμα των Περιφερειών και των ΟΤΑ, ενώ ο ρόλος του κεντρικού κράτους είναι μικρός και επιτελικός. Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να προετοιμάσουμε και τις Περιφέρειες και τους ΟΤΑ».
«Γι αυτό και το πρόγραμμα Θησέας έχει αυτήν την αναπτυξιακή προοπτική που δίνει στους ΟΤΑ τη δυνατότητα και να έχουν όλα τα χρήματα που τους ανήκουν, αλλά κυρίως να δρομολογήσουν τις αναπτυξιακές τους πρωτοβουλίες σύμφωνα με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών» συμπλήρωσε.
Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην κακή κατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν παρέλαβε το υπουργείο και επισήμανε ότι «τώρα, σε μικρό χρονικό διάστημα, πρέπει να δημιουργηθεί η υποδομή της».
Επίσης τη Δευτέρα, ο υπουργός Εσωτερικών κήρυξε την έναρξη του πρώτου κύκλου από τα 30 σεμινάρια για τον προληπτικό έλεγχο στη διαχείριση των οικονομικών των δήμων, που διοργανώνει το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2005 το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Big Bang» στις επενδύσεις από τις Big Tech για την ΑΙ
- Τους υπουργούς Εργασίας της ΝΔ δίνει η Στρατινάκη σε απάντησή της – Την τελική απόφαση και υπογραφή για τα κονδύλια είχε ο εκάστοτε υπουργός
- Ο Bad Bunny δεν λέει πολλά για την εμφάνιση του στο Super Bowl, αλλά υπόσχεται ένα «μεγάλο πάρτυ»
- ΣΥΡΙΖΑ για Predator: Απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα – Παραβιάζει βάναυσα προσωπικά δεδομένα
- Ποια ελληνικά προϊόντα ξεχώρισαν στις διεθνείς αγορές [γραφήματα]
- Βιολάντα: Τραντάχτηκε χωριό 5 χιλιόμετρα μακριά – Στο «σημείο μηδέν» της φονικής έκρηξης εστιάζουν οι Αρχές
