
Τον επανέλεγχο έξι υποθέσεων διαφθοράς δικαστικών παρήγγειλε ο Αν.Παπαληγούρας
Toν επανέλεγχο έξι πειθαρχικών υποθέσεων παρήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας. Οι υποθέσεις αυτές αφορούν καταγγελίες για διαφθορά δικαστικών λειτουργών, οι οποίες είχαν στο παρελθόν τεθεί στο αρχείο.
38
Toν επανέλεγχο έξι πειθαρχικών υποθέσεων παρήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας. Οι υποθέσεις αυτές αφορούν καταγγελίες για διαφθορά δικαστικών λειτουργών, οι οποίες είχαν στο παρελθόν τεθεί στο αρχείο.
Η παραγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ασκεί το νόμιμο δικαίωμά του, που απορρέει από το άρθρο 99 παρ. 12 του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, απευθύνεται προς το αρμόδιο Συμβούλιο Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, το οποίο θα διερευνήσει συμπληρωματικά τις σχετικές καταγγελίες, που είχαν γίνει στο παρελθόν και είχαν τεθεί στο αρχείο οι υποθέσεις.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το θέμα του επανελέγχου, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε: «Το γεγονός ότι κάποιες υποθέσεις διαφθοράς μπήκαν κατά το παρελθόν στο αρχείο, δεν αποτελεί άλλοθι, ούτε παρέχει ασυλία. Περίοδος εκπτώσεων στη Δικαιοσύνη δεν αναγνωρίζεται».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιατί είναι σημαντικό ο σκύλος μας να ανταποκρίνεται άμεσα σε αυτό που τού ζητάμε
- Η μισή Euroleague στα πόδια του Φόρεστ…
- Ελεάνα Παπαϊωάννου: «Είχα μείνει έγκυος και απέβαλλα»
- Προειδοποίηση Πιερρακάκη στο ΔΝΤ: Κίνδυνος μεγάλης ενεργειακής κρίσης με κλειστά τα Στενά του Ορμούζ
- Κεφαλονιά: «Σήμερα έχω τον γάμο και την κηδεία της κόρης μου» – Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/4): Πού θα δείτε το σημαντικό ματς του Παναθηναϊκού και τα υπόλοιπα ματς της Euroleague
