
Σε λειτουργία πάλι ο Θάλαμος Ελέγχου Κυκλοφορίας στην Αθήνα
Ευρεία συζήτηση για όλα τα θέματα του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως είχε ο υπουργός Γ.Βουλγαράκης με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή. Μεταξύ άλλων, υπήρξε ενημέρωση για την ενεργοποίηση του Θαλάμου Ελέγχου Κυκλοφορίας και το νομοσχέδιο για την Αγροφυλακή.
28
Ευρεία συζήτηση για όλα τα θέματα του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως είχε ο Σάββατο ο υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου, που διήρκησε περίπου δύο ώρες.
Βγαίνοντας ο υπουργός δήλωσε ότι παρουσίασε αναλυτικά στον πρωθυπουργό το σχέδιο νόμου για την Αστυνομία Περιβάλλοντος και την Αγροφυλακή.
Πήρε την άδεια, όπως είπε, να παρουσιάσει το νομοσχέδιο στα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να προχωρήσει σταδιακά και να αρχίσει ο κοινωνικός διάλογος που είναι απαραίτητος, ώστε η νέα υπηρεσία να συσταθεί και να λειτουργήσει.
Ο κ. Βουλγαράκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την ενεργοποίηση του Θαλάμου Ελέγχου Κυκλοφορίας, ο οποίος λειτουργούσε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και νωρίτερα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Αυτό σημαίνει ότι τίθενται σε επιχειρησιακή λειτουργία οι ηλεκτρονικές κάμερες στο κέντρο της Αθήνας, όπως συνέβαινε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η ενεργοποίηση προϋποθέτει την εμπλοκή συναρμόδιων υπουργείων τα οποία με την αρωγή τους θα βοηθήσουν να υπάρχει καλύτερη εικόνα της πόλης και να δοθεί η δυνατότητα να συντονίζεται καλύτερα η κυκλοφορία.
Επίσης, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι σύντομα θα προωθηθεί το Κέντρο Μελέτης Πολιτικής Ασφάλειας που ενσωματώνει την Ολυμπιακή εμπειρία και με βάση το οποίο η Ελληνική Αστυνομία μπορεί να εξάγει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της σε άλλες χώρες που έχουν δείξει ενδιαφέρον και είναι αρκετές.
Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως έκανε ακόμη ανασκόπηση των μέτρων οδικής ασφάλειας και ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα τμήματα της τροχαίας εθνικών οδών, τα οποία ήδη λειτουργούν και για τα θετικά αποτελέσματα που είχε μέχρι τώρα η παρουσία και η λειτουργία τους στις εθνικές οδούς και στη μείωση των ατυχημάτων.
Τέλος, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής στο πλαίσιο του νέου οργανογράμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- BHMAGAZINO: Ο αλλόκοτος κόσμος του Ντόναλντ Τραμπ
- Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γιώργο Μυλωνάκη – Τι αναφέρει
- Μεταξουργείο: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι – Το θύμα κινείται αιμόφυρτο λίγο πριν καταρρεύσει
- Κωνσταντίνος Καβάφης: Το άγιο των αγίων του
- Πώς θα παίξουν αντίπαλοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στα play offs της Euroleague
- Δημοσκόπηση: Πρώτη η Ακροδεξιά στη Γερμανία, δυσαρέσκεια για τα μέτρα του Φρίντριχ Μερτς
