
«Όχι» στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα λένε και οι Γάλλοι αγρότες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση
Το 69% των Γάλλων αγροτών δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 29ης Μαΐου το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, έναντι μόλις 31% που δηλώνει το αντίθετο. Αυτό προκύπτει από νέα δημοσκόπηση του Ifop, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ouest France.
30
Το 69% των Γάλλων αγροτών δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 29ης Μαΐου το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, έναντι μόλις 31% που δηλώνει το αντίθετο. Αυτό προκύπτει από νέα δημοσκόπηση του Ifop, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ouest France.
Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι το 63% των ερωτηθέντων δηλώνουν απαισιόδοξοι για την κατάσταση των αγροτών στη Γαλλία, αλλά και ανήσυχοι για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια.
Υπέρμαχοι του «όχι» είναι κυρίως οι άνδρες κάτω των 50 ετών, ψηφοφόροι των δεξιών κομμάτων, αλλά και μεγαλοϊδιοκτήτες γης που κατέχουν κατά μέσο όρο 200 έως 1.000 στρέμματα.
Οι αγρότες στη Γαλλία ανέρχονται σε 600.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε σύνολο 26 εκατομμυρίων που είναι ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός της χώρας.
Σε άλλες δύο δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία έδειξαν ότι το «όχι» προηγείται σταθερά με ποσοστό 52% και 51%, αντίστοιχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός 3,7 Ρίχτερ στη Μεθώνη
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Στην κορυφή της τηλεθέασης το βράδυ της Τετάρτης
- ΕΚΠΟΙΖΩ: «Η χρέωση 0,80 ευρώ στις καταθέσεις είναι άκυρη» – Για παραπληροφόρηση κατηγορεί την Εθνική Τράπεζα
- Μουντιάλ: Μισάωρο ημίχρονο στον τελικό για να… χωρέσει το show με Σακίρα και Μαντόνα (vid, pics)
- Οδύσσεια – Πόλεμος Ελον Μασκ εναντίον Κρίστοφερ Νόλαν για την Ελένη της Τροίας
- Υποβρύχιο στις Κυκλάδες αντιλήφθηκε παρουσία αλιευτικού σκάφους – Συνεχίζει στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ ’26»

