30

Την παραίτησή του υπέβαλε τελικά τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Βολιβίας Κάρλος Μέσα, επικαλούμενος την κοινωνική αναταραχή που κατά τη γνώμη του δεν του επιτρέπει να κυβερνήσει. «Δεν θέλω να δώσω συνέχεια σε αυτή την κωμωδία την οποία ζούμε» σημείωσε.

Πάντως, όπως επισημαίνουν τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, δεν είναι βέβαιο ότι η παραίτηση του Κάρλος Μέσα θα γίνει δεκτή από το Νομοθετικό Σώμα της χώρας.

Ήδη, αρκετοί πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή δεν είναι παρά κίνηση τακτικής από πλευράς Μέσα με στόχο την παραμονή του στην εξουσία.

Ο Κάρλος Μέσα ανέλαβε την προεδρία της χώρας τον Οκτώβριο του 2003, διαδεχόμενος τον Σάντσες ντε Λοσάδα, ο οποίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις.

Ωστόσο, στους 17 αυτούς μήνες που βρίσκεται στην εξουσία έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 800 διαδηλώσεις για διάφορα θέματα.

Στο διάγγελμα της παραίτησής του, ο Κάρλος Μέσα επικαλείται την κοινωνική αναταραχή, η οποία τελικά δεν του επιτρέπει να κυβερνήσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ