
Δύο Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από πυρά Παλαιστινίων στη Χεβρώνα
Ένταση και πάλι τη Δευτέρα στη Δυτική Όχθη με τον τραυματισμό δύο Ισραηλινών στρατιωτών από πυρά Παλαιστινίων στη Χεβρώνα. Σε πολιτικό επίπεδο, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συναντάται την Τρίτη με τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας Σαούλ Μοφάζ.
51
Ένταση και πάλι τη Δευτέρα στη Δυτική Όχθη με τον τραυματισμό δύο Ισραηλινών στρατιωτών από πυρά Παλαιστινίων στη Χεβρώνα. Σε πολιτικό επίπεδο, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς συναντάται την Τρίτη με τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας Σαούλ Μοφάζ.
Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα από την παλιά πόλη της Χεβρώνας εναντίον θέσης του ισραηλινού στρατού κοντά στο Σπήλαιο των Πατριαρχών, ιερού τόπου για τους εβραίους και τους μουσουλμάνους. Σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρεται ότι ο ένας εκ των τραυματιών βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Επί του παρόντος δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την παλαιστινιακή επίθεση, μεταδίδει το Reuters.
Εν τω μεταξύ, σε πολιτικό επίπεδο ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς πρόκειται να συναντηθεί την Τρίτη με τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας Σαούλ Μοφάζ, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Παλαιστίνιος ανώτατος αξιωματούχος.
Στη συνάντηση θα μετάσχει και ο Παλαιστίνιος υπουργός Εσωτερικών και Εθνικής Ασφαλείας, Νάσερ Γιουσέφ.
Ισραηλινή κυβερνητική πηγή είχε ανακοινώσει την Κυριακή ότι εντός των επομένων ημερών ο Σαούλ Μοφάζ θα συναντούσε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο με στόχο την «αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας, την άσκηση πίεσης στην Παλαιστινιακή Αρχή για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και τη μεταβίβαση στους Παλαιστινίους του ελέγχου των πόλεων της Δ.Όχθης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ: Η εκεχειρία θα παραταθεί έως πέντε μέρες, λέει το Axios – Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Βανς τελικά έμεινε σπίτι
- Στο 4,9% το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2025
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου

