
Θανάσιμη ενέδρα για κυανόκρανους στο βορειοανατολικό Κονγκό
Σε ενέδρα έπεσαν εννέα στρατιώτες - μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Κονγκό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Οργανισμού, το περιστατικό συνέβη στα βορειοανατολικά της χώρας. Και οι εννέα κυανόκρανοι -από το Μπανγκλαντές- έχασαν τη ζωή τους.
30
Σε ενέδρα έπεσαν εννέα στρατιώτες – μέλη της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Κονγκό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ, το περιστατικό συνέβη στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Και οι εννέα κυανόκρανοι -από το Μπανγκλαντές- έχασαν τη ζωή τους.
Ο Κέμαλ Σάικι, o εκπρόσωπος της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη περιοχή Ιτούρι, όπου έχουν αναπτυχθεί περίπου 4.800 κυανόκρανοι από το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές, το Μαρόκο και το Νεπάλ.
Στην περιοχή αυτή έχουν σκοτωθεί από μέλη ενόπλων οργανώσεων περίπου 50.000 άνθρωποι από το 1999.
Περίπου το ένα τρίτο της μεγαλύτερης στο κόσμο ειρηνευτικής αποστολής των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται στη περιοχή Ιτούρι, ωστόσο, αυτό δεν έχει αποτρέψει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων.
Μόνο τους δύο τελευταίους μήνες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους περίπου 70.000 άμαχοι εξαιτίας των συγκρούσεων ενόπλων οργανώσεων.
Δεν αποθαρρυνόμαστε, λέει ο Ανάν
Από την πλευρά του ο Κόφι Ανάν δήλωσε ότι η δολοφονία εννέα κυανόκρανων στο Κονγκό δεν θα αποθαρρύνει την αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα αυτή.
«Ο Γενικός Γραμματέας καλεί την μεταβατική κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό να κάνει όλες τις προσπάθειες για να βρει και να ζητήσει λογαριασμό από τους υπευθύνους αυτής την απάνθρωπης και εγκληματικής πράξης» δήλωσε ο εκπρόσωπός του Φρεντ Εκχαρντ.
«Επαναβεβαιώνει ότι η επίθεση αυτή δεν θα απογοητεύσει την αποστολή η οποία θα ολοκληρώσει το έργο της, που είναι να συμβάλει για να σημειώσει πρόοδο η ειρηνευτική διαδικασία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό» πρόσθεσε ο Έκχαρντ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αποταμίευση: Κάθε ένα ευρώ κινήτρου θα φέρει άνοδο του ΑΕΠ κατά δύο ευρώ σε βάθος πενταετίας
- Κρήτη: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της 28χρονης που την παρέσυρε με το αυτοκίνητο ο σύζυγός της
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στη Βουλή πέντε αιτήματα άρσης ασυλίας σε βάρος της – Ποιες υποθέσεις αφορούν
- Η Κούβα ξέμεινε από ντίζελ και μαζούτ – Η Αβάνα ζητά από τις ΗΠΑ να άρουν τον αποκλεισμό
- 22 ημέρες ασκητής: Όταν ο Μάθιου ΜακΚόναχι ξόρκισε τους δαίμονες του στο Περού
- Τα ερωτήματα Σπίρτζη για την ανάσυρση της υπόθεσης των υποκλοπών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου


