Αμετάκλητη η καταδίκη σε θάνατο του Ρουσντί, λένε οι Φρουροί της Επανάστασης
Οι σκληροπυρηνικοί Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν διακήρυξαν το Σάββατο πως η καταδίκη σε θάνατο του συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι είναι αμετάκλητη και δήλωσαν πως μία των ημερών οι μουσουλμάνοι θα την εκτελέσουν.
38
Οι σκληροπυρηνικοί Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν διακήρυξαν το Σάββατο πως η καταδίκη σε θάνατο του συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι είναι αμετάκλητη και δήλωσαν πως μία των ημερών οι μουσουλμάνοι θα την εκτελέσουν.
Οι Φρουροί γιόρτασαν το Σάββατο την επέτειο της «φατβά», της θρησκευτικής εντολής που εξέδωσε το 1989 εναντίον του Ρούσντι ο αγιατολάχ Χομεϊνί, κρίνοντας πως το βιβλίο του Βρετανού συγγραφέα «Σατανικοί Στίχοι» ήταν βλάσφημο προς το ισλάμ.
«Η ανακοίνωση αυτή, ενώ τονίζει τον αμετάκλητο χαρακτήρα της θανατικής καταδίκης κατά του Ρούσντι, τονίζει παράλληλα ότι σε καμία περίοδο της ισοτρίας οι μουσουλμάνοι δεν αποδέχθηκαν να σκυλεύονται τα ιερά τους» τονίζουν οι Φρουροί.
«Η ημέρα θα έλθει που οι μουσουλμάνοι θα τιμωρήσουν την προσβολή του αποστάτη Σαλμάν Ρούσντι στο Ιερό Κοράνι και στον προφήτη Μωάμεθ» προσθέτουν στη διακήρυξή τους.
Το 1998 η φιλομεταρρυθμιστική κυβέρνηση της Τεχεράνης είχε υποσχεθεί στη Βρετανία πως δεν σκόπευε να αποστείλει κάποιον εκτελεστή, για να δολοφονήσει τον Ρούσντι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τραμπ: Εξετάζει πλέον πιο σοβαρά την επανέναρξη πολεμικών επιχειρήσεων στο Ιράν, λέει το CNN
- Καμπανάκι επιστημόνων: Φόβοι για μια «ιδιαίτερα δύσκολη» χρονιά όσον αφορά τις πυρκαγιές
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (12/5): Δράση με τα play out της Super League
- Ηράκλειο: Απολογείται ο 30χρονος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 28χρονης συζύγου του
- Οι Beatles επιστρέφουν στο 3 Savile Row: Το κτίριο της τελευταίας τους συναυλίας γίνεται μουσείο
- Γεωργιάδης: Ανήρτησε τη φωτογραφία που παραποίησαν και υποστήριξαν ότι πρόκειται για τον ίδιο
- Διαιτησία: Τα φάλτσα υπέρ του ΠΑΟΚ μετά την ανακοίνωση και η πλειοψηφία των Γερμανών
- Ο Τσίπρας έβαλε ψηλά τον πήχη: Nίκη στις εκλογές – Kόμμα και διακήρυξη τον Ιούνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)


















































![Ένας τουρίστας στη Χαβάη πέταξε μια μεγάλη πέτρα σε φώκια – σύμβολο της Λαχάινα – Μετά έγινε viral [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/HH1Ke9QWMAATsaz-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442