30

Οι σερβοβοσνιακές Αρχές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι διαπραγματεύονται με την οικογένειά του Ράντοβαν Κάρατζιτς την παράδοσή του στο ICTY. Είναι η πρώτη φορά από τη λήξη του εμφυλίου πολέμου στη Γιουγκοσλαβία που γίνεται τέτοια συζήτηση.

«Έχουμε τακτικές επαφές με τον κ. Κάρατζιτς και την οικογένειά του» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σερβοβόσνιος υπουργός Εσωτερικών Ντάρκο Ματιγιάσεβιτς, για να σπεύσει να διευκρινίσει: «Έχουμε τακτικές επαφές με την οικογένεια του κ. Κάρατζιτς».

Ο υπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

«Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που είναι στη διάθεσή μας για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, αλλά προτιμούμε (οι φυγάδες) να παραδοθούν» συνέχισε.

Στα τέλη Ιανουαρίου η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας ανακοίνωσε πως θα παρατείνει έως τα τέλη Ιουνίου, την «προσφορά» οικονομικής υποστήριξης σε όσους καταζητούμενους παραδοθούν οικειοθελώς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό