
Απήχθη από άγνωστους εξτρεμιστές ο καθολικός αρχιεπίσκοπος στη Μοσούλη
Ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Μοσούλης απήχθη τη Δευτέρα από άγνωστους εξτρεμιστές στο Ιράκ και στο Βατικανό έχει σημάνει συναγερμός. Η Αγία Έδρα ανακοίνωσε ότι πρόκειται «για μία πράξη τρομοκρατίας».
31
Ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Μοσούλης απήχθη τη Δευτέρα από άγνωστους εξτρεμιστές στο Ιράκ και στο Βατικανό έχει σημάνει συναγερμός. Η Αγία Έδρα ανακοίνωσε ότι πρόκειται «για μία πράξη τρομοκρατίας».
Όπως σχολίασε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Χοακίν Ναβάρο-Βαλς, η Αγία Έδρα ενημερώθηκε ήδη για τις λεπτομέρειες της απαγωγής στη Μοσούλη του καθολικού αρχιεπισκόπου Μπαζίλ Ζορζ Κασμούσα, αλλά δεν θέλει να τις κοινοποιήσει.
Ο ίδιος ζήτησε να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο αρχιεπίσκοπος Κασμούσα.
Ο αρχιεπίσκοπος Κασμούσα, 66 ετών, έχει γεννηθεί στο Ιράκ. Είναι κληρικός από το έτος 1962 και στον εκκλησιαστικό βαθμό του αρχιεπισκόπου από τον Μάιο του 1999. Είναι πνευματικός ηγέτης περίπου 35.000 καθολικών στην πόλη της Μοσούλης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: 5 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, από ισραηλινά πυρά κοντά σε τέμενος
- ΝΑΤΟ: Συνάντηση του Ερντογάν με τον Ρούτε – «Μπορούμε να μάθουμε πολλά» από την Τουρκία
- Λίβανος: Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δημοσιογράφο και άλλα 2 άτομα – Πυρά και κατά των διασωστών
- To Ιράν δημοσίευσε βίντεο από το ρεσάλτο στα EPAMINONDAS και FRANCESKA στο Ορμούζ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Αρωμα εκλογών…
- Μπαρτσελόνα – Θέλτα 1-0: Στο +9 από την άσπρη βούλα – Αγωνία για Γιαμάλ

