
Ανάμειξη του Ιράν στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ «βλέπει» αμερικανικό περιοδικό
Για ενεργό ανάμειξη του Ιράν στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ κάνει λόγο αμερικανικό περιοδικό, υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη διαθέτει κατασκόπους, όπλα και μαχητές στο Ιράκ και προσφέρει πιθανότατα αμοιβή 500 δολαρίων για κάθε Αμερικανό στρατιώτη που σκοτώνεται.
31
Για ενεργό ανάμειξη του Ιράν στον πόλεμο των ΗΠΑ κατά του Ιράκ κάνει λόγο αμερικανικό περιοδικό, υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη διαθέτει κατασκόπους, όπλα και μαχητές στο Ιράκ και προσφέρει πιθανότατα αμοιβή 500 δολαρίων για κάθε Αμερικανό στρατιώτη που σκοτώνεται. Το περιοδικό US News and World Report επικαλείται πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
«Το Ιράν αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη μακροπρόθεσμη απειλή για τις αμερικανικές προσπάθειες στο Ιράκ» είχε επισημάνει τον Δεκέμβριο του 2003 ένας αναλυτής της μονάδας Ειδικών Ερευνών της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας.
«Ιρανοί πράκτορες πραγματοποιούν επιχειρήσεις μέσα σε όλες τις μεγάλες πόλεις με σιιτικό πληθυσμό» έγραφε στην έκθεσή του ο ίδιος αναλυτής.
«Η ιρανική αντικατασκοπεία αποτελεί μία απειλή στο Ιράκ, η οποία θεωρούμε ότι είναι αυξημένη επειδή το προσωπικό που χρησιμοποιείται εκεί -πρώην αξιωματικοί του στρατού, πολιτικοί και νεαροί άνδρες- έχουν στρατολογηθεί και εκπαιδευθεί από τις ιρανικές μυστικές υπηρεσίες για να συλλέγουν πληροφορίες γύρω από τις συμμαχικές δυνάμεις» στο Ιράκ, τονίζει ο αναλυτής, ο οποίος δεν κατονομάζεται.
Το περιοδικό επισημαίνει πως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ιράν ενδέχεται να προσφέρει αμοιβή 500 δολαρίων για κάθε Αμερικανό στρατιώτη που σκοτώνεται στο Ιράκ και η πληροφορία αυτή που διασταυρώνεται από πολλές πηγές, οδηγεί τον ίδιο αναλυτή να τη θεωρεί αξιόπιστη.
Στο άρθρο αναφέρεται επίσης πως το Ιράν ενδεχομένως βρισκόταν πίσω από το σχέδιο για τη δολοφονία του Αμερικανού διοικητή του Ιράκ Πολ Μπρέμερ, κατά τη δέυτερη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
«Οι ιρανικές μυστικές υπηρεσίες εξακολουθούν να ενθαρρύνουν και να διευκολύνουν την διείσδυση ανατρεπτικών στοιχείων στο Ιράκ και συνεχίζει να τα συνδράμει μόλις εισέλθουν στη χώρα» τόνιζε στην έκθεσή του ο αναλυτής, σύμφωνα με το περιοδικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Δίκη για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: «Δύο τραύματα θα ήταν θανατηφόρα ακόμα κι αν δεν έπεφτε στο νερό»
- ΒΗΜΑ της Κυριακής: Κυκλοφορεί στις 26 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
- Τρομερή ατάκα του Αρμπελόα: «Δεν με νοιάζει αν ο Εμπαπέ κάνει like στον Μουρίνιο ή στην Τζούλια Ρόμπερτς»
- ΗΠΑ: Σε «μαύρη λίστα» τουρκική εταιρεία – Κατηγορίες για έμμεση στήριξη στο πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν
- Άρης Betsson: Γκάλης και Αντετοκούνμπο θα παρακολουθήσουν μαζί το ματς με τον Πανιώνιο
- Νέα Αριστερά για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν έχουμε να κάνουμε με ρουσφέτια, αλλά με βαρύτατα ποινικά αδικήματα
