Αποχωρούν Citroen και Peugeot από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στο τέλος του 2005
Κεραυνός εν αιθρία η αποχώρηση των δύο γαλλικών αυτοκινητοβιομηχανιών από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετά από πέντε χρόνια συνεχών επιτυχιών.
Με μια αναπάντεχη ανακοίνωση, ο όμιλος PSA, γνωστοποίησε σήμερα, Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, την αποχώρηση των Citroen και Peugeot από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στο τέλος του 2005.
Οι δύο γαλλικές ομάδες κυριάρχησαν στο θεσμό τα τελευταία πέντε χρόνια, κερδίζοντας πέντε τίτλους Κατασκευαστών και τρεις στο πρωτάθλημα Οδηγών. Οι λόγοι που επικαλέστηκε ο γαλλικός όμιλος στην ανακοίνωση του είναι οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά του αυτοκινήτου.
Εξαιτίας του υφιστάμενου κλίματος που επικρατεί στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο όμιλος PSA (Peugeot-Citroen), αποφάσισε να αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετά το 2005. Την επόμενη χρονιά θα μελετήσουμε εναλλακτικούς τρόπους για να παραμείνουμε στο προσκήνιο των αγώνων, με μειωμένο όμως προϋπολογισμό. Μόλις αυτοί γίνουν γνωστοί, η Citroen Sport και η Peugeot Sport θα ανακοινώσουν τους τομείς στους οποίους θα επενδύσουν μετά το 2005 ανέφερε η λιτή ανακοίνωση του ομίλου PSA.
Associated Press
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια – Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι
- Βαρδούσια: Άκαρπες οι έρευνες για τους τρεις ορειβάτες που αγνοούνται – Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό τους
- Σέρρες: Κανένα ίχνος του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος – Γνώριζε καλά την περιοχή που εξαφανίστηκε
- Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν μου παίρνει κανείς δώρο τα Χριστούγεννα»
- Θεσσαλονίκη: Μέσα από τις φυλακές φαίνεται πως δόθηκε η εντολή για το χτύπημα σε τράπεζα στον Εύοσμο
- Επικό βίντεο: Η κόρη του Τσικίνιο τραγουδάει τον ύμνο του Ολυμπιακού (vid)
