Εως το τέλος του έτους το νομοσχέδιο για το θεσμό του εφέδρου υψηλής ετοιμότητας
Διττός ο στόχος της καθιέρωσης του θεσμού του εφέδρου υψηλής ετοιμότητας, που θα ψηφιστεί το Νοέμβριο: αφενός να δοθεί επαγγελματική διέξοδος σε χιλιάδες άνεργους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών και αφετέρου η περαιτέρω μείωση της θητείας από το τέλος του 2005.
31
Διττός ο στόχος της καθιέρωσης του θεσμού του εφέδρου υψηλής ετοιμότητας, που θα ψηφιστεί από τη Βουλή το Νοέμβριο: αφενός να δοθεί επαγγελματική διέξοδος σε χιλιάδες άνεργους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών και αφετέρου η περαιτέρω μείωση της θητείας από το τέλος του 2005.
Θα προηγηθεί στα τέλη Νοεμβρίου συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για το ίδιο θέμα. Τη Δευτέρα, το Συμβούλιο Αμυνας που συνήλθε υπό την προεδρία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, ενέκρινε τη σχετική μελέτη.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να είναι μόνιμοι κάτοικοι παραμεθορίων περιοχών, ηλικίας μέχρι 35 ετών. Προτεραιότητα θα δοθεί στους ανέργους με άριστη φυσική κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, 25.000 κάτοικοι παραμεθορίων περιοχών θα απασχολούνται σε ετήσια βάση στον αμυντικό μηχανισμό της χώρας με την εφαρμογή του προγράμματος. Οι έφεδροι υψηλής ετοιμότητας θα λαμβάνουν κατώτατο μισθό τον βασικό μισθό επαγγελματία οπλίτη, ο οποίος θα αυξάνεται ανάλογα με τον βαθμό που έφεραν ή θα φέρουν και θα είναι αντίστοιχος με το μισθό των μονίμων συναδέλφων τους.
Το πρόγραμμα εφέδρου υψηλής ετοιμότητας θα ξεκινήσει από την Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου και θα συνεχιστεί στην Ήπειρο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα σε μπαρ
- Θεσσαλονίκη: Σε 30χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μετά τη φωτιά σε Ι.Χ. στο Ωραιόκαστρο
- Πώς είναι να μεγαλώνεις στο πιο διάσημο εστιατόριο του Χόλιγουντ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Μπραντ Πιτ
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά
- Κουτλουάι: «Δεν κατάλαβα γιατί ο Όσμαν πήγε στον ΠΑΟΚ» (vid)
- Στο Κρεμλίνο η ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας – Στο επίκεντρο η Ουκρανία και η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
- Κούβα: Ιστιοφόρο ισπανικής ΜΚΟ έφτασε με ανθρωπιστική βοήθεια
- Μπορεί η AI να «εφεύρει» ένα σπάνιο πουλί;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442