
Γεγονός οι πρώτες απολύσεις συμβασιούχων στο υπουργείο Πολιτισμού
Ανεργοι μένουν 113 υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς το Πρωτοδικείο ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή του που επέτρεπε στους συμβασιούχους να παραμείνουν στις θέσεις μέχρι να εκδικαστεί το αίτημα ανάκλησης της απόλυσής τους. Νέες κινητοποιήσεις.
43
Ανεργοι μένουν 113 υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή του που επέτρεπε στους συμβασιούχους να παραμείνουν στις θέσεις μέχρι να εκδικαστεί το αίτημα ανάκλησης της απόλυσής τους.
Οι συμβάσεις τους έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου και οι 113 εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στο τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ζητώντας να ανακληθούν οι απολύσεις τους και να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε οριστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2005, όμως το δικαστήριο -με προσωρινή απόφαση- είχε κάνει δεκτή παράλληλη αίτηση των εργαζομένων, με την οποία ζητούσαν να παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, το υπουργείο Πολιτισμού πέτυχε όχι μόνο την επίσπευση εκδίκασης της κύριας προσφυγής, που ορίστηκε για τις 5 Νοεμβρίου, αλλά και την ανάκληση της προσωρινής απόφασης, με αποτέλεσμα οι 113 συμβασιούχοι να οδηγούνται στην ανεργία.
Μόλις έγινε γνωστή η εξέλιξη αυτή, την Πέμπτη, οι συμβασιούχοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας που κατέληξε στα δικαστήρια της Ευελπίδων και προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις, την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση.
Πάντως, νομικοί σύμβουλοι της ΓΣΕΕ αλλά και στελέχη της Oμοσπονδίας των συμβασιούχων αφήνουν αιχμές, κάνοντας λόγο για ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης. Νομικοί και συμβασιούχοι καταγγέλλουν, επίσης, ότι η παρέμβαση αυτή έχει και ως στόχο την αποθάρρυνση και άλλων συμβασιούχων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να δικαιωθούν έναντι της εξαίρεσής τους από το Διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών για μονιμοποίηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μπλε δαχτυλίδι αρραβώνων της πριγκίπισσας Νταϊάνας έσπασε μια παράδοση πολλών γενεών
- Καύσιμα: «Κανονικότητα» τα 2 ευρώ – Όνειρο απατηλό η επιστροφή στα προ πολέμου επίπεδα
- Γερμανία: Το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει ενδεχόμενη αποστολή στα Στενά του Ορμούζ
- Το ανεκτίμητο διαμάντι των Κυκλάδων – Ποιο νησί φιλοξενεί σε εξασέλιδο αφιέρωμα, δημοφιλές βρετανικό περιοδικό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/4): Πού θα δείτε το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο χάντμπολ και δράση στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Η στιγμή του ρεσάλτου των Αμερικανών πεζοναυτών σε ιρανικό πλοίο – Βίντεο από την επίθεση

