
Τρία μέλη της εκλογικής επιτροπής του ΟΗΕ απήχθησαν στο Αφγανιστάν
Απαγωγή τριών μελών της εκλογικής επιτροπής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν μία ημέρα κατόπιν της ανακοίνωσης της νίκης Καρζάι με ποσοστό 55,3%. Την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση «Στρατός των Μουσουλμάνων», και επίκειται η γνωστοποίηση των αιτημάτων της.
51
Απαγωγή μελών της εκλογικής επιτροπής του Αφγανιστάν την Πέμπτη, μία μόλις ημέρα κατόπιν της ανακοίνωσης της νίκης του Χαμίντ Καρζάι με ποσοστό 55,3% στις προεδρικές εκλογές της 9ης Οκτωβρίου.
Την ευθύνη για την απαγωγή των εργαζομένων ανέλαβε η ένοπλη ομάδα «Στρατός των Μουσουλμάνων». Ο αρχηγός της οργάνωσης δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα πως προσεχώς θα ανακοινωθούν αιτήματα για την απελευθέρωση των ομήρων.
Οι πληροφορίες αναφορικά με την εθνικότητα των απαχθέντων είναι συγκεχυμένες. Το Reuters κάνει λόγο για πολίτες Βρετανίας, Φιλιππίνων και Κοσόβου.
Εντούτοις, το Associated Press επικαλείται αξιωματούχο της εκλογικής επιτροπής και μεταδίδει πως οι όμηροι είναι γυναίκες, στις οποίες πιστεύεται ότι περιλαμβάνεται μία εργαζόμενη από την Ιρλανδία και μία από την Κροατία.
Εκπρόσωπος του ΟΗΕ επιβεβαίωσε την απαγωγή, εντούτοις αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα και την εθνικότητα των ομήρων.
Το κίνητρο της απαγωγής είναι ασαφές, όμως μαχητές των Ταλιμπάν έχουν αρκετές φορές κατά το παρελθόν θέσει υπό ομηρία Δυτικούς πολίτες.
Προσφάτως, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ είχε εκδώσει προειδοποίηση για πιθανές απαγωγές εν όψει των προεδρικών εκλογών της 2ας Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι ο Αζεντίν Ουναΐ»
- Συνελήφθη 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου στον Άγιο Δημήτριο
- «Ένοιωσα ότι εξαπάτησα το σύστημα»: Τι είναι η μέθοδος «κάψε τ΄άχυρα» που αλλάζει τα ραντεβού από dating apps
- Αλέξης Τσίπρας: Επιστρέφω για να υπάρξει κανονικότητα και σταθερότητα – Με προγραμματικές εξαγγελίες στους Δελφούς
- Εμανουέλ Μακρόν: «Δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική» μετά το τέλος της θητείας μου – Οι τελευταίοι στόχοι του
- «Θα γίνετε στόχοι»: Η Ρωσία προειδοποιεί τους Ευρωπαίους να μην φιλοξενήσουν γαλλικά πυρηνικά βομβαρδιστικά


