27

Τον κίνδυνο να απωλέσει επενδυτικά κοινοτικά κονδύλια ύψους 1,8 δισ. ευρώ αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, αν τους επόμενους 14 μήνες δεν υπάρξει πραγματική και όχι ονομαστική επιτάχυνση βεβαίωσης δαπανών και απορρόφησης πόρων.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, το ποσό αυτό προκύπτει με βάση τους στόχους που είχε θέσει η 4η Επιτροπή Παρακολούθησης του Γ΄ΚΠΣ για τη διετία 2004-2005.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο Οικονομίας έχει θέσει ως σημείο αναφοράς την ενίσχυση των τριών κεντρικών διαχειριστικών αρχών, με στελέχη και σύμβουλος από τον ιδιωτικό τομέα. Οι σύμβουλοι και στα δύο επίπεδα αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους και να εργάζονται μέσα στον Ιανουάριο.

Ωστόσο, οι αλλαγές που σχεδιάζονται συνολικά στο σύστημα αξιολόγησης, έγκρισης και απορρόφησης των κονδυλίων, θα κυρωθούν με νόμο που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ