
Η οικονομική πολιτική της ΝΔ θα πάει τη χώρα χρόνια πίσω, δηλώνει ο Γ.Παπανδρέου
Τα οικονομικά προβλήματα του παρόντος δεν αντιμετωπίζονται με μεθόδους του 90 - 93, δηλώνει σε συνέντευξή του στην Ημερησία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, και προσθέτει: «Φοβάμαι ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ θα πάει τη χώρα χρόνια πίσω».
38
Τα οικονομικά προβλήματα του παρόντος δεν αντιμετωπίζονται με μεθόδους του 90 – 93, δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Η Ημερησία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, και προσθέτει: «Φοβάμαι ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ θα πάει τη χώρα χρόνια πίσω».
Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση τονίζει ότι «Για πολλούς μήνες και σε κρίσιμα θέματα η κυβέρνηση παραμένει αδρανής. Έχουμε μάλιστα πολλές φορές επισημάνει πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για τη χώρα. Στην ουσία έξι μήνες τώρα η κυβέρνηση κρύβεται. Δεν διεκδικεί, δεν διαμορφώνει, δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες. Κυβερνά με τη μέθοδο της σιωπής».
Αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται για δημιουργία προσωποπαγούς-αρχηγικού κόμματος, ο Γ.Παπανδρέου τονίζε: «Έχω πολλές φορές πει την άποψή μου για τα αρχηγικά κόμματα. Στους σύγχρονους κομματικούς οργανισμούς έχουν πλέον καταργηθεί οι κάθετες, σκληρά ιεραρχικές δομές».
Και συνεχίζει: «Και αν δημιουργούσα εγώ μια ηγετική ομάδα, δεν θα ήταν αυτό μια μη δημοκρατική κίνηση; Θα ήταν σαν να προσπαθούσα να προκαταλάβω τον προσυνεδριακό μας διάλογο ή ακόμη να καταργήσω το ίδιο το Συνέδριο. Αντίθετα δικός μου στόχος είναι να εξασφαλίσω τη λειτουργία ενός δημοκρατικού, ανοιχτού στην κοινωνία κόμματος με συλλογικά όργανα που θα λειτουργούν με δημοκρατική διαδικασία στη λήψη αποφάσεων.»
Ακολούθως τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν ανήκει σε πρόσωπα ή μηχανισμούς. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει και υπηρετεί τον ελληνικό λαό».
Όσο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας επισημαίνει ότι δεν πρέπει να συνδέεται με την αναμέτρηση των κομμάτων, υπογραμμίζει ότι «η πρωτοβουλία ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία» και καλεί την κυβέρνηση να μη χρησιμοποιήσει το θεσμό μικροκομματικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αϊτή: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών από πολυεθνική δύναμη που θα έπρεπε να τα προστατεύει
- Ουκρανία: Για κλιμάκωση των επιθέσεων και επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Δεν θα καταβάλλεται φόρος κληρονομιάς
- Ουγγαρία: Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Πέτερ Μαγιάρ υπονοεί ότι ο Νετανιάχου θα συλληφθεί εάν πάει στη χώρα
- Κρήτη: Εικονική πραγματικότητα με ορίζοντα το 2030 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
- Κρήτη: Συναγερμός από την εξαφάνιση 43χρονης από το Ηράκλειο
