
Συναίνεση στο θέμα των κανονισμών για τα Κατεχόμενα επιζητούν Μολυβιάτης-Γκιουλ
Την κοινή επιθυμία για συναινετική λύση στο θέμα των κανονισμών που αφορούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Πέτρος Μολυβιάτης και Αμπντουλάχ Γκιουλ στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.
51
Την κοινή επιθυμία για συναινετική λύση στο θέμα των κανονισμών της ΕΕ που αφορούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Πέτρος Μολυβιάτης και Αμπντουλάχ Γκιουλ στο περιθώριο του άτυπου Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στο Βάλκενμπουργκ της Ολλανδίας.
«Η λύση πρέπει να βρεθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη βάση του σεβασμού της νομιμότητας» δήλωσε ο κ. Μολυβιάτης μετά την συνάντηση, κατά την οποία, όπως είπε, έγινε ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων και επαναβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για στενή συνεργασία.
Από πλευράς του, ο Αμπντουλάχ Γκουλ δήλωσε ότι η συζήτηση με τον Έλληνα ομόλογό του ήταν, όπως πάντα, φιλική και εποικοδομητική, ενώ ξέφρασε και τα συγχαρητήριά του για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.
Σε ό,τι αφορά την κρίσιμη -ως προς την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αγκυρας- έκθεση της Κομισιόν που δημοσιοποιείται τον επόμενο μήνα, ο Τούρκος διπλωμάτης εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «η οποία έχει επιδείξει αντικειμενικότητα στην προσέγγισή της».
Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε αισιόδοξος (για την προοπτική έναρξης διαπραγματεύεων ένταξης στην ΕΕ), σημειώνοντας πως η Τουρκία «έχει εργαστεί σκληρά για αυτό τα τελευταία χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ουκρανία: Αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο μετά την τριήμερη κατάπαυση του πυρός
- Πάνω από 500.000 άνθρωποι σε αιμοκάθαρση στις ΗΠΑ – Μια αιρετική λύση για αύξηση μοσχευμάτων
- Βενεζουέλα: Θα γίνει η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ, ρωτάει δημοσιογράφος τη μεταβατική πρόεδρο Ροδρίγκες
- ΜΚΟ: Αλματώδης αύξηση των εσωτερικών εκτοπισμών εξαιτίας ένοπλων συρράξεων
- Διδυμότειχο: Ερωτήματα προκαλεί το δέντρο στην κορυφή της αποκαταστημένης ξύλινης στέγης του Τεμένους Βαγιαζήτ
- Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων