31

Εγκωμιαστικά είναι τα σχόλια των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Γίνεται λόγος για μία φαντασμαγορική τελετή, ενώ θετικές είναι οι αναφορές για τη διοργάνωση συνολικά.

Το Associated Press αναφέρει ότι ένα παλλόμενο κοινό από ολόκληρο τον κόσμο έμαθε την ελληνική λέξη «ευχαριστώ» και την επαναλάμβανε συνεχώς στους Αγώνες της Αθήνας, που απομάκρυναν τους αρχικούς φόβους, εξέπληξαν τους σκεπτικιστές και τίμησαν πραγματικά τη γενέτειρα των Αγώνων.

«Ευχαριστώ, Αθήνα, για τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των σταδίων, που φιλοξένησαν τα μεγάλα ρεκόρ. Ευχαριστώ για τις χιλιάδες των ανδρών ασφαλείας, που μας πρόσεχαν μέρα και νύχτα, κρατώντας τους τρομοκράτες μακριά. Βλέπαμε όπλα παντού και περπατούσαμε ειρηνικά» είναι μερικά αποσπάσματα των σχολίων του Associated Press.

Στη φαντασμαγορική Τελετή Λήξης αναφέρεται και το BBC, καθώς και στα εγκωμιαστικά σχόλια του προέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, για την άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Παρά τους φόβους για τα έργα και την ασφάλεια, οι Ολυμπιακοί της Αθήνας θεωρούνται γενικά επιτυχημένοι» αναφέρει το BBC.

Για ένα «γιγαντιαίο πάρτι» που οργάνωσε η Ελλάδα για να γιορτάσει την επιστροφή των Αγώνων στη γενέτειρα τους με «θριαμβευτικό ύφος» κάνει λόγο το Reuters.

Οι έπαινοι του Ζακ Ρογκ για τη διοργάνωση «ηχούσαν σαν γλυκιά μουσική στους Έλληνες, οι οποίοι διέψευσαν τις Κασσάνδρες, που ισχυρίζονταν ότι η Αθήνα δεν θα μπορούσε να φέρει εις πέρας με επιτυχία το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη» επισημαίνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ