
Δέσμευση των φροντιστηρίων για αυτοσυγκράτηση στις τιμές των διδάκτρων
Δέσμευση για αυτοσυγκράτηση στις αυξήσεις επί των διδάκτρων στα φροντιστήρια απέσπασε από τους εκπροσώπους του κλάδου ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου. Όπως διαφαίνεται, οι αυξήσεις δεν πρόκειται να ξεπεράσουν το 4%.
71
Δέσμευση για αυτοσυγκράτηση στις αυξήσεις επί των διδάκτρων στα φροντιστήρια απέσπασε από τους εκπροσώπους του κλάδου ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.
Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ξένων Γλωσσών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, που συναντήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας με τον υφυπουργό, «υποσχέθηκαν» σε γονείς και μαθητές ότι οι αυξήσεις στα δίδακτρα των φροντιστηρίων δεν θα ξεπεράσουν το 4%.
Τα προεδρεία των συλλόγων δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρχει αυτοσυγκράτηση, τονίζοντας ότι ο ανταγωνισμός συγκρατεί τις τιμές, σε αντίθεση με το πλαφόν, το οποίο διαμορφώνει ανατιμητικές τάσεις.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδος τόνισε σε δηλώσεις του ότι υπάρχει αυτοδέσμευση από την πλευρά της Ομοσπονδίας για μηδενικές αυξήσεις, υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα κατευθυνόμενων πωλήσεων στον κλάδο, ενώ, απαντώντας στις δηλώσεις εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ, τόνισε ότι η Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα πρέπει να αναφερθεί στην εκπαιδευτική παρανομία που συντελείται με τα ιδιαίτερα μαθήματα και τη σχετική φοροδιαφυγή και να αφήσει το θέμα των διδάκτρων.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανασίου επισήμανε ότι οι αυξήσεις θα είναι πολύ χαμηλές σε σχολικά είδη, αλλά και στα φροντιστήρια, ότι οι εγγραφές αρχίζουν από την Τετάρτη και, αν καταστεί αναγκαίο, το υπουργείο θα παρέμβει. Το υπουργείο θα καθορίσει με ρύθμιση τις αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για την περίοδο 2004-05, που αναμένεται να είναι της τάξης του 7%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΜΚΟ: Αλματώδης αύξηση των εσωτερικών εκτοπισμών εξαιτίας ένοπλων συρράξεων
- Διδυμότειχο: Ερωτήματα προκαλεί το δέντρο στην κορυφή της αποκαταστημένης ξύλινης στέγης του Τεμένους Βαγιαζήτ
- Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων
- Ιράν: 2 στους 3 Αμερικανούς λένε ότι ο Τραμπ δεν έχει εξηγήσει στον λαό γιατί γίνεται ο πόλεμος
- Ιράν: Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε πρόσωπα και εταιρείες που «διευκόλυναν» τις εξαγωγές πετρελαίου στην Κίνα
- Η ΕΕ προσκαλεί τους Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σχετικά με τη μετανάστευση