
Απώλεις 0,54% στο Χρηματιστήριο της Δευτέρα – Στις 2.308,55 μονάδες
Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο, καθώς από την αρχή των συναλλαγών οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 2.308,55 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες κατά 0,54%.
37
Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν την πρώτη ημέρα της χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς από την αρχή των συναλλαγών οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών έπειτα από πέντε συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις. Το κύριο χαρακτηριστικό πάντως της συνεδρίασης ήταν ο ιδιαίτερα χαμηλός τζίρος.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε στις 2.308,55 μονάδες παρουσιάζοντας απώλειες κατά 0,54%.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,43%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,80% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης παρουσιαζε πτώση κατά 0,53%.
Με αρνητική μεταβολή έκλεισαν οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες. Οι κλάδοι των Συμμετοχών και των Βασικών Μετάλλων σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες κατά 1,91% και 1,78% αντίστοιχα. Αντίθετα οι Εκδόσεις σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο κατά 1,34% και ακολούθησαν οι Επενδύσεις με κέρδη 0,41%.
Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στα 41,5 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν, 106 ενισχύθηκαν, 162 υποχώρησαν και 77 έμειναν σταθερές.
ΑΠΕ
- Μπιλμπάο – Βιγιαρεάλ 1-2: Ακόμη πιο «κοντά» στο Champions League το «κίτρινο υποβρύχιο»
- Ευρώπη: Ελλείψεις καυσίμων για αεροσκάφη προ των πυλών
- Γιορτή σήμερα 13 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Σε οικονομικό «κλοιό» 250.000.000 € η Λιόν – Πώς επηρεάζεται το μέλλον του Γιάρεμτσουκ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]
- Κόμο – Ίντερ 3-4: Ανατροπή τίτλου για τους «νερατζούρι»




