Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Carmina Burana και Κάρμεν από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο

Carmina Burana και Κάρμεν από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Ηρώδειο

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στη δεύτερη εμφάνισή της αυτό το καλοκαίρι στο Ηρώδειο, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τη σουίτα «Κάρμεν» του Ροντιόν Στσεντρίν και τα Carmina Burana του Καρλ Ορφ. Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

38

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στη δεύτερη εμφάνισή της αυτό το καλοκαίρι στο Ηρώδειο, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τη σουίτα «Κάρμεν» του Ροντιόν Στσεντρίν και τα Carmina Burana του Καρλ Ορφ. Η συναυλία υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού θα δοθεί την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Ο Ροντιόν Στσεντρίν κατέχει ιδιαίτερη θέση στον κόσμο της ρωσικής μουσικής. Η σουίτα «Κάρμεν» -έργο εμπνευσμένο από τη γυναίκα του συνθέτη, τη μεγάλη Μάγια Πλισέτσκαγια- είναι αναμφισβήτητα το πιο γνωστό του έργο. Είχε τέτοια επιτυχία που ο Στσεντρίν θα μπορούσε να θεωρηθεί ο συνθέτης του ενός έργου.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Μπολσόι στις 20 Απριλίου 1967.

Και στην περίπτωση όμως του Καρλ Ορφ, κι αν ακόμη είχε γράψει μόνο αυτό το έργο στη ζωή του, θα ήταν αρκετό για να τον καθιερώσει ως μεγάλο συνθέτη. Από όλα τα έργα του Ορφ -γιατί ήταν πολυγραφότατος- τα Carmina Burana είναι το πιο αγαπητό.

Βασισμένο σε μεσαιωνικά κοσμικά κείμενα του Μοναστηριού Μπενεντικτμπάουερν, τα Carmina Burana είναι το παράθυρο μέσα από το οποίο ο Ορφ κοίταξε όχι μόνο το Μεσαίωνα, αλλά και τη σύγχρονη εποχή, προσφέροντας στον ακροατή μια μοναδική μουσική εμπειρία. Ποτέ άλλοτε τα κείμενα αυτά με την κοσμική τους φύση (κυρίως ερωτικά) δεν αναδείχθηκαν με τέτοια λάμψη και ένταση σε μια διονυσιακή γιορτή.

Σολίστ είναι οι: Μυρτώ Παπαθανασίου (σοπράνο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Δημήτρης Τηλιακός (βαρύτονος). Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου σε διεύθυνση Δημήτρη Κανάρη, η Χορωδία της ΕΡΤ και η Χορωδία Μακεδονία σε διεύθυνση Αντώνη Κοντογεωργίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024