51

Τη σύλληψη έως και δέκα υπόπτων για συμμετοχή στις τάξεις της Αλ Κάιντα, οι οποίοι εκτιμάται πως σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών εγκαταστάσεων και της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσαν το Σάββατο αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Πακιστάν.

Ο υπουργός Πληροφόρησης του Πακιστάν, σεΐχης Ρασίντ Αχμέντ, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι επιθέσεις είχαν προγραμματιστεί για τις αρχές Αυγούστου και στους στόχους περιλαμβάνονταν η προεδρία της χώρας, η στρατιωτική κατοικία του Περβέζ Μουσαράφ, η αμερικανική πρεσβεία και το εθνικό συνεδριακό κέντρο.

Από πλευράς του, ο υπουργός Εσωτερικών του Πακιστάν Σαλέχ Χαγιάτ δήλωσε στο Reuters πως μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται δύο Αιγύπτιοι, οι οποίοι εκτιμάται πως πρόκειται για «στελέχη-κλειδιά» του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα. Ο ίδιος επισήμανε πως καταζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα του πυρήνα.

«Έχουμε στη διάθεσή μας πολύτιμες πληροφορίες από τους ξένους, αποκαλύψαμε μία μεγάλη συνωμοσία. Η πιο επικίνδυνη πτυχή της υπόθεσης είναι ότι στους στόχους περιλαμβάνονταν εγκαταστάσεις του στρατού, η Βουλή, το πρωθυπουργικό γραφείο, και πολλοί σημαντικοί άνθρωποι. Αυτού του είδους η τρομοκρατία μπορεί να είναι μόνο της Αλ Κάιντα» ανέφερε ο Χαγιάτ.

Ο ίδιος κατονόμασε δύο εκ των Πακιστανών που συνελήφθησαν. Πρόκειται για τους Τζαβέντ Ιμπραχίμ Πιράχα -τον οποίο «έδειξε» ως τοπικό επικεφαλής της συνωμοσίας- και τον Φαρούκ Ουζμάν. Επισημαίνεται ότι από τον περασμένο μήνα έχουν συλληφθεί στο Πακιστάν περισσότεροι από 60 ύποπτοι για δράση στους κόλπους της Αλ Κάιντα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ