
Η αλβανική μαφία παίρνει τα «σκήπτρα» στις ΗΠΑ από την Κόζα Νόστρα
Την... πρωτοκαθεδρία της Κόζα Νόστρα -της ιταλικής μαφίας- στις ΗΠΑ «απειλεί» να πάρει η αλβανική μαφία. Χιλιάδες Αλβανοί και άλλοι Βαλκάνιοι, που μετανάστευσαν μαζικά τα τελευταία χρόνια, έχουν προκαλέσει αύξηση του οργανωμένου εγκλήματος σύμφωνα με το FBΙ.
31
Την… πρωτοκαθεδρία της Κόζα Νόστρα -της ιταλικής μαφίας- στις ΗΠΑ «απειλεί» να πάρει η αλβανική μαφία. Χιλιάδες Αλβανοί και άλλοι Βαλκάνιοι, που μετανάστευσαν μαζικά στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, έχουν προκαλέσει αύξηση του οργανωμένου εγκλήματος σύμφωνα με το FBΙ.
Οι «εγκληματικές επιχειρήσεις» των Αλβανών -που επικεντρώνονται κυρίως στη Νέα Υόρκη και σε άλλες ανατολικές πολιτείες- συνιστούν πρόκληση για τους πράκτορες του FBI, εξαιτίας κυρίως της ωμής βίας, που αποτελεί συνήθη πρακτική για τους Αλβανούς.
«Πρόκειται για σκληρές ομάδες, που δρουν αχαλίνωτα και χωρίς ενδοιασμούς» δήλωσε στο CNN ο Κρις Σουέκερ, ανώτερος αξιωματούχος του FBI.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετοί από τους Αλβανούς εγκληματίες χρησιμοποιούνταν απλώς ως «ενισχύσεις» στις ήδη υπάρχουσες «οικογένειες» της ιταλικής Μαφίας για αρκετά χρόνια.
Όταν όμως οι αμερικανικές Αρχές κατάφεραν ένα ισχυρό πλήγμα στις οικογένειες της Κόζα Νόστρα τα τελευταία χρόνια, εξαρθρώνοντας τις περισσότερες εξ αυτών, οι Αλβανοί άρχισαν σιγά σιγά να γίνονται οι ίδιοι τα… αφεντικά στο οργανωμένο έγκλημα.
Μία άλλη παράμετρος που προκύπτει στην υπόθεση αυτή είναι η ενδεχόμενη διασύνδεση της αλβανικής μαφίας στις ΗΠΑ με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί τίποτα επιλήψιμο προς την κατεύθυνση αυτή, ωστόσο τα μέλη της αλβανικής μαφίας παρακολουθούνται στενά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το ποσοστό δημοφιλίας του Πούτιν πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Παναθηναϊκός: Το κακό για τον Μπενίτεθ ετοιμάζεται να τριτώσει
- The Expla-in Project| Εισοδήματα στην Ελλάδα: Ο χάρτης που δείχνει γιατί το πού ζεις μετράει
- Βενετία: Κάθε σχέδιο για να σωθεί δεν θα διατηρούσε την πόλη όπως την ξέρουμε
- Πλίσκοβα – Σάκκαρη 2-0: Ήττα και αποκλεισμός από τον πρώτο αγώνα για τη Μαρία
- Τσουκαλάς: Γεωργιάδης και Βούλτεψη μόνο που δεν μας είπαν ότι η Κοβέσι είναι ο Δράκουλας των Καρπαθίων


