
Δεκαοκτώ νεκροί από έκρηξη στην Ινδία την Ημέρα της Ανεξαρτησίας
Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή στο ταραχώδες ινδικό κρατίδιο Ασάμ, στις βορειοδυτικές Ινδίες, όταν βόμβα εξερράγη ανάμεσα στο πλήθος που γιόρταζε σε ένα κολέγιο την ημέρα της ανεξαρτησίας της χώρας. Η επίθεση αποδίδεται σε αυτονομιστές.
36
Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή στο ταραχώδες ινδικό κρατίδιο Ασάμ, στις βορειοδυτικές Ινδίες, όταν βόμβα εξερράγη ανάμεσα στο πλήθος που γιόρταζε σε ένα κολέγιο την ημέρα της ανεξαρτησίας της χώρας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά.
Η επίθεση αποδίδεται στην αυτονομιστική οργάνωση Ενωμένο Απελευθερωτικό Μέτωπο του Ασόμ. Οι αντάρτες είχαν καλέσει τον πληθυσμό του τεϊοπαραγωγού κρατιδίου να μποϊκοτάρει τις εκδηλώσεις.
Η έκρηξη συνέβη πέντε λεπτά πριν από την έπαρση της σημαίας στην επαρχία Ντεμάτζι, στα ανατολικά του κρατιδίου, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Αατζ Τακ.
Οι αυτονομιστές πολεμούν για την ανεξαρτησία της περιοχής από το 1979. Όπως αναφέρει το BBC, μόνο την τελευταία δεκαετία, από τις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί 10.000 άνθρωποι.
Το Σάββατο, έκρηξη χειροβομβίδας σε κινηματογράφο σκότωσε τέσσερα άτομα στο Γκαουριμπάρι, 270χλμ από την πρωτεύουσα του Ασάμ Γκουγουαχάτι.
Τα μέτρα ασφάλειας σε όλη τη χώρα είναι πάντως δρακόντεια. Περίπου 65.000 αστυνομικοί συμμετέχουν στην περιφρούρηση των εκδηλώσεων.
Η Ινδία γιορτάζει την Κυριακή την 57η επέτειο της ανεξαρτησίας από τη βρετανική κυριαρχία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Εκατομμυριούχος σκοτώθηκε από ελέφαντες την ώρα που κυνηγούσε αντιλόπες στην Αφρική
- Αρβανίτης προς Κομισιόν: Όχι αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος της παραγωγής – Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
- Αποκαλύψεις Βουρλιώτη: Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ και το φαινόμενο της… λευκής κόλλας
- Άγιος Δημήτριος: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου
- Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ιράν «αποκτά παγκόσμια διάσταση», δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Χέγκσεθ
- Η τιμωρία της UEFA στον Πρεστιάνι για την ομοφοβική επίθεση στον Βινίσιους

