Στην τελική ευθεία (;) η συμφωνία τραπεζών – Λαναρά για την Κλωνατέξ
Νεότερα στο φλέγον θέμα της επαναλειτουργίας του εργοστασίου των Κλωστηρίων Ναούσης αναμένονται την Τετάρτη, καθώς εντός της ημέρας θα υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της διοίκησης του ομίλου Λαναρά και του εκπροσώπου των πιστωτριών τραπεζών.
27
Νεότερα στο φλέγον θέμα της επαναλειτουργίας του εργοστασίου των Κλωστηρίων Ναούσης αναμένονται την Τετάρτη, καθώς εντός της ημέρας θα υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ της διοίκησης του ομίλου Λαναρά και του εκπροσώπου των πιστωτριών τραπεζών.
Οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τις αντιπροτάσεις που κατέθεσε στις πιστώτριες ο κ. Λαναράς, σε μια προσπάθεια να βρεθεί γοργότερα η χρυσή τομή. Η εξεύρεση λύσης επείγει, αφενός λόγω του γεγονότος ότι οι περίπου 600 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο είναι «στον αέρα». Αφετέρου, την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση της εταιρείας κοινοποίησε στο Χρηματιστήριο ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν αύριο Πέμπτη, ώστε το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου.
Ο κ. Λαναράς φέρεται να αντιπρότεινε στις τράπεζες την τοποθέτηση ενός αξιόλογου και έμπειρου τραπεζίτη στο ΔΣ του ομίλου Κλωνατέξ. Επίσης, ο επιχειρηματίες φαίνεται ότι έχει δεσμευτεί για τη χρήση πρώτης ύλης, που θα την προμηθεύεται επί πιστώσει από άλλη θυγατρική εταιρεία του ομίλου.
Εξάλλου, οι δύο πλευρές φαίνεται ότι βρίσκουν σημείο επαφής και σε ό,τι αφορά το αδιαπραγμάτευτο αίτημα των τραπεζών (Εθνική, Εμπορική, Αγροτική, Alpha Bank) για τη συμμετοχή του επιχειρηματία στην αναχρηματοδότηση των δανείων με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ. Ο Θωμάς Λαναράς φαίνεται ότι είναι πλέον πρόθυμος να δώσει τα χρήματα.
Υπενθυμίζεται ότι οι περίπου 600 εργαζόμενοι στα Κλωστήρια είχαν επιστρέψει στο πόστο τους στις 4 Αυγούστου, μετά τη λήξη της υποχρεωτικής θερινής άδειας που τους είχε επιβληθεί. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να δουλέψουν και αυτό γιατί δεν είναι δυνατή η προμήθεια πρώτης ύλης, για όσο διάστημα οι επαφές μεταξύ του ομίλου Λαναρά και των πιστωτριών τραπεζών δεν τελεσφορούν.
Κινητοποίηση των εργαζομένων
Σε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Βέροιας και σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου της νομαρχίας Ημαθίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια Ναούσης».
Αίτημα των περίπου 600 εργαζομένων είναι να βρεθεί λύση για την επαναλειτουργία των εργοστασίων και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Σέρρες: Σε διαθεσιμότητα η διευθύντρια που φίμωσε μαθητή – «Το έκανα με την συναίνεση των μαθητών», υποστηρίζει
- Γλυφάδα: Οι πρώτες εικόνες μετά την άγρια πατροκτονία – «Το περιμέναμε» λένε οι γείτονες
- Έρχεται τη Δευτέρα ο Τζόσεφ στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό
- Σταμάτης Γονίδης: «Παιδί που ήταν σε κώμα μήνες, του τραγούδησα στο αυτί και σηκώθηκε»
- Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αύξηση μισθού στα τέλη του μήνα – Αναλυτικά παραδείγματα
- «Κράξιμο» σε Μίτσιτς στο Ισραήλ – Γιατί δέχεται σκληρή κριτική ο Σέρβος γκαρντ
