«Εκτός τροχιάς» το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού
«Εκτός τροχιάς» κινείται πλέον το έλλειμμα του προϋπολογισμού, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Στο πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε κατά 65,7% στα 10,18 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τον Ιούνιο ενισχύθηκε κατά 3 δισ. ευρώ.
27
Mεγάλη αύξηση της τάξεως του 65,7% εμφάνισε το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης τον Iούνιο.
Συγκεκριμένα, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 10.180 εκατ. ευρώ, από 6.143 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Σύμφωνα με στοιχεία της Tράπεζας της Eλλάδος, τον Iούνιο οι δανειακές ανάγκες αυξήθηκαν κατά 2.917 εκατ. ευρώ (+40,2% από τα 7.263 εκατ. ευρώ στο τέλος Mαΐου).
Mετά την εξέλιξη αυτή, για πρώτη φορά μετά το Δεκέμβριο 2003 τα έλλειμμα υπερέβη και το ύψος των 10 δισ. ευρώ (10.535 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2003) αλλά και το 6% ως ποσοστό του AEΠ (6,2% τον Iούνιο 2004 και 6,9% το Δεκέμβριο του 2003), ενώ στους παρπάνω μήνες σημειώθηκε η δυσμενέστερη πορεία των τελευταίων χρόνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προκόπης Παυλόπουλος: Να μην είναι η συνταγματική αναθεώρηση προσχηματική
- Παναθηναϊκός: Η εξάδα των ξένων για τον τελικό με τον Ολυμπιακό – Εκτός Σορτς και Φαρίντ
- «Οι θεοί ήταν με το μέρος μου» – Ο φωτογράφος του Reuters πίσω από τo viral κλικ της σύλληψης του Άντριου
- Νέα Αριστερά για ναυάγιο στο Ηράκλειο: Η επανάληψη αναδεικνύει τα αδιέξοδα της πολιτικής Μητσοτάκη – Πλεύρη
- Μπενίτεθ: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν τρόπο για να παίζουμε σε κάθε ματς»
- Κατασχέσεις αυτοσχέδιων όπλων στις φυλακές Δομοκού – Έρευνες μετά τη δολοφονία του 43χρονου ισοβίτη