Αδειες για 18 νέες μονάδες ανανεώσιμης ενέργειας υπέγραψε το υπουργείο Ανάπτυξης
Αδειες για 18 αιολικά πάρκα και μικρές υδροηλεκτρικές μονάδες υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ.Σαλαγκούδης. Οι νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έχουν συνολική ισχύ 80ΜW. Η ΔΕΗ κατασκευάζει αιολικά πάρκα στο Ιόνιο.
36
Αδειες για 18 αιολικά πάρκα και μικρές υδροηλεκτρικές μονάδες υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης. Οι νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έχουν συνολική ισχύ περί τα 80ΜW.
Οι μεγαλύτερες από τις νέες εγκαταστάσεις είναι τα αιολικά πάρκα που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ στην Κεφαλλονιά και τη Λευκάδα, ισχύος 10MW έκαστη.
Από το υπουργείο υπεγράφησαν επίσης πέντε τροποποιήσεις υπαρχουσών αδειών που αφορούν σε αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 48 MW. Οι τροποποιήσεις αφορούν στις εταιρείες Umweltkontor Γερμανίας, Εβροενεργειακή και Λακιός.
Με την ευκαιρία υπογραφής των νέων αδειών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης τόνισε για μια ακόμη φορά τη δέσμευσή του για ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις και τη λήψη μέτρων για την επιτάχυνση της αδειοδότησης των έργων ΑΠΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Προκόπης Παυλόπουλος: Να μην είναι η συνταγματική αναθεώρηση προσχηματική
- Παναθηναϊκός: Η εξάδα των ξένων για τον τελικό με τον Ολυμπιακό – Εκτός Σορτς και Φαρίντ
- «Οι θεοί ήταν με το μέρος μου» – Ο φωτογράφος του Reuters πίσω από τo viral κλικ της σύλληψης του Άντριου
- Νέα Αριστερά για ναυάγιο στο Ηράκλειο: Η επανάληψη αναδεικνύει τα αδιέξοδα της πολιτικής Μητσοτάκη – Πλεύρη
- Μπενίτεθ: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν τρόπο για να παίζουμε σε κάθε ματς»
- Κατασχέσεις αυτοσχέδιων όπλων στις φυλακές Δομοκού – Έρευνες μετά τη δολοφονία του 43χρονου ισοβίτη