Όταν σε Βλέπω Τραγουδώ – Κριτική
Ένα ακόμη CD από τον Ψαραντώνη, που συμπράττει με ένα ζωντανό θρύλο της κρητικής μουσικής, το λαουτιέρη Γιάννη Μαρκογιαννάκη. Τη φορά αυτή ο Ψαραντώνης ακολουθεί μια πιο παραδοσιακή και λιγότερο προσωπική διαδρομή. Επιλέγει μια σειρά από γνωστά και αγαπημένα κρητικά κομμάτια, που τα αποδίδει με το δικό του μοναδικό τρόπο. Πολλά από τα τραγούδια είναι του Θανάση Σκορδαλού, ενός ιδιαίτερα σημαντικού δημιουργού που διακρίθηκε στη μεταπολεμική δισκογραφία, ενώ κάποια άλλα είναι παραδοσιακά.
Ακούστε το «Χίλιες Καρδιές κι αν Είχα Εγώ», το «Μόνο Εκείνος π’ Αγαπά», το «Ξεροστεριανό Νερό», για να αναφέρουμε κάποια από τα ανθολογούμενα κομμάτια, τα οποία ακούγονται, απαραιτήτως, σε κάθε γλέντι. Σημειώνουμε, επίσης, την εκτέλεση των «Συρτών του Ροδινού». Κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου, που θεωρείται ένα πεδίο επίδειξης της δεξιότητας του κάθε λυράρη.
Ένα CD όπου μπορείτε να βρείτε μια πλευρά του Ψαραντώνη που είναι άγνωστη στο πλατύ κοινό, το οποίο τον γνωρίζει κυρίως από τις προσωπικές του ηχητικές διαδρομές. Με τις μελωδίες να αποκτούν άλλη διάσταση μέσα από τη σύμπραξη του Ψαραντώνη και του Μαρκογιάννη.
- Ηράκλειο: Στη φυλακή 39χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε μητέρα με το ανήλικο παιδί της
- Ο Τραμπ θεωρείται «εχθρός της Ευρώπης» – Η δημοσκόπηση σε επτά ευρωπαϊκές χώρες
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικος χτύπησε την αδερφή του και την έστειλε στο νοσοκομείο
- Αποκάλυψη της «ΑS»: «Η Ρεάλ Μαδρίτης συμφώνησε με το NBA Europe» (pic)
- Σέρρες: Πήγε να παραλάβει δέμα με ναρκωτικά, τον πρόλαβε ο… «Roxy»
- Κηδεία του Valentino – Το Χόλιγουντ και η βιομηχανία της μόδας αποχαιρετούν τον «Τελευταίο Αυτοκράτορα»