Δίαιτα και γυμναστική δίνουν λύση στη στυτική δυσλειτουργία
Σικάγο: Οι παχύσαρκοι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή χάνοντας βάρος και κάνοντας γυμναστική, σύμφωνα με ιταλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association.
Σικάγο: Οι παχύσαρκοι άνδρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή χάνοντας βάρος και κάνοντας γυμναστική, σύμφωνα με ιταλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Medical Association.
Ερευνητική ομάδα του Κέντρου Διαχείρισης της Παχυσαρκίας του Πανεπιστημίου της Νάπολης με επικεφαλής την Δρ Κάθριν Εσποζίτο έθεσε υπό ιατρική παρακολούθηση 110 άνδρες που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα απώλειας βάρους.
Οι μισοί εξ αυτών εντάχθηκαν σε εντατικό πρόγραμμα δίαιτας και καθημερινή γυμναστική, ενώ οι υπόλοιποι απλά έλαβαν συμβουλές για υγιεινές διατροφικές επιλογές και τη σημασία της γυμναστικής.
Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι τα άτομα της πρώτης ομάδας έχασαν περισσότερο βάρος και είχαν καλύτερη στυτική λειτουργία δυο χρόνια αργότερα, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος και γενικότερα της καρδιαγγειακής υγείας τους.
Αντιθέτως τα άτομα της δεύτερης ομάδας εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.
«Τα στοιχεία της μελέτης μας αποδεικνύουν ότι η αλλαγή στον τρόπο διαβίωσης, περιλαμβανομένης της μείωσης των προσλαμβανόμενων θερμίδων και αύξηση της σωματικής δραστηριότητας βελτιώνει τη στυτική λειτουργία των παχύσαρκων ανδρών» σχολιάζει με δηλώσεις της στο Reuters η Δρ Εσποζίτο.
health.in.gr
- Capital Link – ExxonMobil: Γεώτρηση το 2027 στο block 2 του Ιονίου Πελάγους
- Super League: Αυτή είναι η βαθμολογία του πρώτου γύρου (pic)
- Έτσι πάει να «δέσει» την κατηγορία για «εγκληματική οργάνωση» κατά αγροτών από την Κρήτη η κυβέρνηση
- Παντελής Παντελίδης: Εκδικάστηκαν οι αποζημιώσεις για το τροχαίο – Τι θα λάβουν οι επιβάτιδες
- «Κάντο, κάντο, κάντο» – Μικροί, μοχθηροί άνθρωποι και ο Σατανάς μέσα στο μυαλό του δολοφόνου τον Τζον Λένον
- Η Συμμαχία των Προθύμων αισιοδοξεί για την Ουκρανία, όμως το εδαφικό παραμένει «αγκάθι» για πιθανή συμφωνία


