30

Την έκδοση του θεωρουμένου ως «εγκέφαλου» των επιθέσεων της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη ζήτησε και επίσημα από την ιταλική κυβέρνηση η αντίστοιχη ισπανική. Ο Σαγέντ Αχμέντ -γνωστός ο «Μοχάμεντ ο Αιγύπτιος»- συνελήφθη στο Μιλάνο την περασμένη Τρίτη.

Ο Ισπανός δικαστής Χουάν ντελ Όλμο, που έχει αναλάβει την υπόθεση, αναφέρει στην αίτηση έκδοσης ότι ο Σαγιέντ, Αιγύπτιος με μαροκινό διαβατήριο, έγινε ηγέτης μιας μικρής ομάδας οπαδών του Οσάμα μπιν Λάντεν όσο ζούσε στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με τον δικαστή, ο «Μοχάμεντ ο Αιγύπτιος» ανήκει σε μία οργάνωση που αποκαλείται αιγυπτιακή ισλαμική Τζιχάντ και ανήκει στη δομή της Αλ Κάιντα.

Το μακελείο στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ατότσα, του Ελ Πόθο και της Σάντα Εουχένια προκάλεσε το θάνατο 191 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 1.200.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press