
Ρόλο-κλειδί για την ασφάλεια της Γάζας θα διαδραματίσει η Αίγυπτος
Η Αίγυπτος αποδέχθηκε να διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στην επιβολή της τάξης και της ασφαλείας κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της ισραηλινής στρατιωτικής απόσυρσης από τη Γάζα, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ από το Κάιρο.
51
Η Αίγυπτος αποδέχθηκε να διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στην επιβολή της τάξης και της ασφαλείας κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της ισραηλινής στρατιωτικής απόσυρσης, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Σιλβάν Σαλόμ από το Κάιρο.
«Έχουμε ευρεία συνεργασία με τις αιγυπτιακές Αρχές για να επιβάλουμε την τάξη και το νόμο μετά την αποχώρηση. Πιστεύω ότι σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο και είμαστε πολύ ευτυχείς που η Αίγυπτος αποφάσισε να διαδραματίσει ένα ρόλο-κλειδί στη διαδικασία αυτή» τόνισε ο Σαλόμ κατόπιν συνάντησής του με πολιτικό σύμβουλο του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας δήλωσε ακόμη πως Τελ Αβίβ και Κάιρο βρίσκονται πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας που θα επιτρέψει στην Αίγυπτο να μετακινήσει περισσότερα στρατεύματα στην αιγυπτιακή μεθόριο με στόχο να αποτραπεί η παράνομη διακίνηση όπλων προς τη Λωρίδα της Γάζας.
Εν τω μεταξύ, από πλευράς Παλαιστινίων ο Γιασέρ Αραφάτ δήλωσε τη Δευτέρα στον Χόσνι Μουμπάρακ πως αποδέχεται το αίτημά του για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ασφάλειας προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος να ανακαλέσει το Κάιρο την υπόσχεση να παράσχει βοήθεια στη σταθεροποίηση της Γάζας.
Όμως, η έκταση των μεταρρυθμίσεων στις οποίες φέρεται να έχει συμφωνήσει ο Αραφάτ δεν έχει γίνει γνωστή. Παλαιότερα είχε μπλοκάρει αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις, γεγονός που είχε περιπλέξει τις διεθνείς προσπάθειες για αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μ.Ανατολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άγιος Δημήτριος: Με αυτό το μαχαίρι δολοφονήθηκε ο 27χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου
- «Έβραζε» με τη διαιτησία ο Αρμπελόα: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό…»
- Μάγια: Mια αίθουσα συμβουλίου αποκαλύπτει πώς άλλαξε η εξουσία πριν από 1.000 χρόνια
- Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και το Σύνταγμα: Μια λεπτή ισορροπία
- «Ο Καρέτσας στο στόχαστρο της Τσέλσι και άλλων ομάδων της Premier League»
- Νέα Αριστερά για επίσκεψη Μακρόν: Ο Μητσοτάκης πορεύεται για ακόμη μια φορά δουλοπρεπώς


